Генчовска: Двама руски дипломати са обявени за персона нон грата (видео)

Рашков: Малко несериозно е Гешев да обяви, че е разкрил шпиони в навечерието на закриването на спецпрокуратурата

Ружа Райчева 02 март 2022 в 17:55 3644 5

Снимка БТА/Владимир Шоков

Двама руски дипломати са обявени за персона нон грата. Имената им ще бъдат публикувани на сайта на външното министерство, заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска след засекретено заседание на ресорната парламентарна комисия.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев обяви, че спецпрокуратурата е обвинила български генерал в шпионаж в полза на Русия. Впоследствие стана ясно, че бригадният генерал Валентин Цанков е един от заподозрените в разследването за шпионаж.

"Нямам подробна информация за какъв шпионаж става дума. Става ясно, че тези двама дипломати работят против страната ни", каза Генчовска и добави, че имат 48 часа, за да напуснат България.

Вътрешният министър Бойко Рашков също направи бърз коментар по темата: "Малко несериозно гледам на въпроса - от гледна точка на това, че Иван Гешев прави тези изявления в навечерието на закриването на спецпрокуратурата."

Министър Генчовска каза още, че системата на външно министерство - чрез ситуационния център, с помощта на интерактивни карти, локализира всички останали в Украйна българи, които тепърва са заявили желанието си за евакуация.

"В момента си сътрудничим с чужди служби, за да осигурим тяхното безопасно групиране и извеждане от територията на Украйна. Бройките бежанци непрекъснато се увеличават и намаляват, няма как да се даде към този момент конкретна цифра на броя хора", заяви тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

02.03 2022 в 19:37

СтреснА ме, батка! Не очаквах да имаш чак машина на времето.
Щото 10 профила имах много отдавна, като бях малък като тебе. Па и тоя компютър вече отиде на вторичните суровини. Отдавна имам 29 профила.

-8580

4

Не очаквам да се издадеш за да те уволни Микрофонова. Важното е като ми влезна в линка ти отворих браузера и видях как са ти наредени 10-те профила.

-8580

2

Ето zuljin,Стефан и още няколкото му фейка яко дават минуси. Това е един единствен човек от Варна с над 10 профила в сайта и постоянни коментари.

-8580

1

Имена им, снимките и кой полет ще хванат.

Да идем да ги изпратим с цветя и да им пожелаем лек път
 
X

Подкастът на OFFNews