Над 15 хил. книги обновиха училищните библиотеки

OFFNews 20 ноември 2023 в 12:12 728 0

Библиотека

Снимка БГНЕС

Библиотека

15 577 книги са били купени за училищните библиотеки със средства по Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Библиотеките като образователна среда" - съобщи Министерството на образованието и науката (МОН).

В рамките на три годни с финансиране от общо 1 867 837 лв. училищата провеждаха инициативи в своите кътове за четене, както и в обществени библиотеки.

През учебната 2022 – 2023 година са закупени 7012 читателски карти за ученици и техните учители. В 115 училища са създадени кътове за четене. 1081 инициативи са проведени в училищни библиотеки, а 532 – в обществени библиотеки.

За учениците в начален етап са правени драматизации на откъс от произведение, състезания по изразително четене и по краснопис, конкурси за написване на приказка, възстановки на български традиции и обичаи.

За учениците в прогимназиален и гимназиален етап са проведени работилници по творческо писане, беседи по случай отбелязването на празници, литературни четения, свързани с отбелязване на годишнини от рождението на български писатели, запознаване с творчеството на писатели от родния край, срещи с местни литературни творци, беседи и срещи с личности от различни сфери, тематични изложби.

За настоящата учебна година дейностите по модула са част от модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“ от НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика