Набират дарения за ясла за бездомни кученца

OFFNews 14 юли 2017 в 13:27 5578 0

Снимка Animal Rescue

Доброволческата организация за спасяване на бездомни животни Animal Rescue набира дарения за изграждане на отделение за малки кученца към новоустроената си клиниката в района на Долни Богров.

Клиниката-приют се намира в ремонтирана свинеферма край София, но в нея засега липсва специално отделение с подходящи условия за малки кучета.

Създателите на ветеринарната клиника "Франциска" помагат на между 30 и 60 кутрета месено. 

Понастоящем цялата подготовка на бебетата се провежда в карантинните ни помещения. Без слънце, без вентилация, в неголямо пространство, на плочки. И макар от клинична гледна точка това да е много важно (за предотвратяване на инфекциозни заболявания), то не се отразява добре на общото състояние на мъничетата. Два месеца живот в „баня“ са твърде много за толкова малки същества, казват инициаторите.

Те добавят, че смъртността и заболеваемостта сред малките в приютите е огромна и се изискват строги правила и обособени пространства, за да не се стига до епидемии. Вероятно затова и нашият е единственият приют, който приема кутрета.
Подготовката на всяко от тях изисква много време, всяко трябва да се ваксинира 3 пъти, да се обезпаразитява и храни със специална храна, но най-вече – да остане в изолация, докато мине всички ваксинации, добавят те.

Активистите от Animal Rescue София са изчислили, че са построяването на "бебешориума", както те го наричат, са нужни 2790 лева. Ако желаете да помогнете, може да видите как да го направите тук. Ще намерите и подробна разбивка на разходите и още информация за дейността на клиниката.

Проектът за кучешката ясла:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови