МЗ започва проверка в „Пирогов“ заради напусналите уролози

Вероника Шербанова 12 декември 2013 в 17:57 2504 0

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

 

Здравното министерство започва проверка в "Пирогов" заради напусналите уролози в двете клиники по урология и детската урология в лечебното заведение.

Това заяви на блиц контрол по време на заседание на здравната комисия в парламента здравният министър Таня Андреева.

Това е един проблем вътре в самото лечебно заведение. Става въпрос не за липса на компетентност на някой от лекарите, а за едни лични взаимоотношения и проблеми, които са се трупали с години, коментира Андреева.

В министерството се проведоха две срещи с ръководството на "Пирогов", една от които днес. Ще бъде направена проверка, която да разгледа обективно ситуацията, обясни тя.

По време на днешната среща директорът на "Пирогов" доц. Стоян Миланов е предложил началникът на Клиниката по урология проф. Славчо Кънчев да бъде назначен отново с болницата.

Уролозите в двете отделения по урология и в детското отделение по урология подадоха в понеделник колективна оставка в знак на протест срещу налагания с години психически и физически тормоз от страна на началника на анестезиолозите в Клиниката по урология д-р Цветан Борисов.

Медиците подавали нееднократно сигнали за случващото се, но проблемът така и не бил разрешен.

Д-р Борисов беше уволнен, като освен него с поста си се раздели и проф. Кънчев, тъй като не е успял да реши конфликта.

Предложението му идва, след като уролозите заплашиха, че няма да оттеглят оставките си, ако проф. Кънчев не бъде върнат на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови