МВР се подготвя за председателството с вечери, вино и ракия

OFFNews 02 декември 2017 в 14:48 5628 3

МВР поръча вечери, вино и ракия за председателството

Министерството на вътрешните работи се стяга за посрещане на българското председателство на Съвета на ЕС. Ведомството обяви обществена поръчка за вечери и дегустация на вино за колегите на министър Валентин Радев от Европа. 

Срещу повече от 200 хил. лв. частна фирма ще трябва да органицира дегустация на вино за министрите на вътрешните работи на 24 януари 2018 година. На това важно мероприятие ще присъстват 70 души. МВР има изискване за презентация на английски език "от обучен професионалист" на най-малко шест вида вино на "утвърден/и български производител/и (включително бяло, червено и розе)". На участниците ще бъде предложен и лек бюфет под формата на хапки, "които се съчетават по подходящ начин с предложените вина, като бъде предвидено и евентуално наличие на вегетарианци/вегани сред гостите".

Ден по-късно за съпругите и съпрузите на гостите ще бъде организиран обяд:

На 25 януари 2018 г. е необходимо да бъде организиран неформален обяд на партньорите на министрите на вътрешните работи в ресторант в София със съвременна европейска кухня. Следва да бъде предложено четиристепенно меню с минимални количества, както следва: супа/салата – 300 грама, топло предястие – 200 грама, основно ястие (пилешко/телешко/свинско/риба/вегетарианско) -200 грама, гарнитура – 150 грама, хляб (бял/пълнозърнест/ръжен) – 100 грама, десерт (сладкиш или плодове), чаша вино на утвърден български производител (бяло/червено/розе) или българска бира – 500 мл, минерална вода – 500 мл. Следва да бъдат предложени 3 (три) варианта на меню с основно месно ястие и два варианта на вегетарианско меню, от които едно за вегани. Крайният избор на стандартно и вегетарианско/веганско меню се прави от Възложителя.

В същото време до края на председателството МВР ще поръча 20 официални вечери в ресторант с "традиционни български битови етно мотиви, национална кухня и фолклорна програма, включваща изпълнение на живо с песни и танци от различни фолклорни области в Б-я".

Менто ще бъде четиристепенно с "минимални количества" салата (300 гр.), основно ястие (пилешко/телешко/свинско/вегетарианско) – 200 грама, гарнитура – 150 грама, хляб (бял/пълнозърнест/ръжен) - 100 грама, десерт(сладкиш или плодове), ракия – 50 мл. (гроздова/сливова), ½ бутилка вино (бяло/червено/розе), минерална вода – 500 мл.

Изискването и тук е питиетата да бъдат от утвърдени и български производители. Очаква се да има три варианта на меню - едно местно и два варианта на вегетарианско меню,  едно от които да е подходящо за вегани. 

Общият брой вечерящите ще бъде 1 590 души.

Отделно от това в рамките на събития, организирани от МВР, ще бъдат проведени и 6 други вечери с 600 участници. 

Едно от основните пера за харчове по време на европредседателството е именно за храна. Ведомството, което отговаря за организацията на председателството, е заделило 1.4 млн. лв. за кетъринг. В тази сума влиза – по две кафе паузи на ден за участниците във форумите в НДК, обеди на блок маси и работни обеди, коктейл по откриването, който ще се проведе в Народния театър “Иван Вазов” и официални вечери за ръководителите на делегациите, които ще се провеждат в зала “Джон Атанасов” в София Тех Парк.

Планира се в рамките на председателството да бъдат изхранени близо 24 хил. души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

03.12 2017 в 07:31

Забелязвам дискриминация. За гей-вегани в поръчката няма и дума.

17439

2

мнение от IP

03.12 2017 в 01:45

Ама те и жените и мъжете ли си водят. Егати. Европредседателството си е един социалистически банкет, разтеглен във времето.

21061

1

рамбо

02.12 2017 в 16:17

Аааа само това няма да стигне за евробюрократите. Подозирам, че и нещо по тънката част ще трябва да им подсигурим- миски, плеймейтки и т.н.