МВР министърът: Ще повишим парите на полицаите догодина

OFFNews 06 ноември 2019 в 17:01 1779 0

Възнагражденията на служителите на МВР ще се повишат през следващата година. Това е предвидено в макрорамката на бюджета на ведомството, представена от министър Младен Маринов.

Според него полицаите ще получават повече пари за нощен труд. Маринов не каза за какво увеличение иде реч, защото още не били готови разчетите, но обеща то да е "адекватно".

Маринов посочи, че е доволен от предвиденото в бюджета на МВР за догодина, защото то щяло да задоволи нуждите на министерството.

За догодина е завишена и приходната част в бюджета на МВР заради глобите, които налага силовото министерство. 

"Имаме преизпълнение на бюджета на МВР, защото повишихме събираемостта и техническите средства, които събират глоби", каза още Маринов.

Според него това не било радостно, но било един от начините, които намаляват войната по пътищата.

„Когато говорим за бюджет винаги може още. Аз съм благодарен и на министър Горанов, и на Министерство на финансите, и на депутатите от Парламентарната група на ГЕРБ в лицето на г-н Ципов, че ни подкрепиха. Мисля, че специално по отношение на персонал и обезпечаване на персонала това, което е предвидено от проектобюджета, ще задоволи нуждите на МВР да поддържаме тази щатна численост и готовност да опазваме обществения ред“, допълни Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови