МВнР откри изнесени визови центрове в 4 града във Великобритания

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2021 в 12:03 493 0

Снимка Pixabay

На основание сключен договор между Министерството на външните работи и компанията VFS Global за извършване на прием и обработка на заявления за визи за краткосрочно пребиваване в България тази седмица започна приемът на визови заявления в центровете на тази фирма в четири града на Великобритания - Лондон, Манчестър, Единбург и Кардиф, съобщи МВнР.

Това позволява на чуждестранните граждани, които пребивават законно на територията на Великобритания и за които се изисква виза за влизане в България, да подават заявления не само в Консулската служба на посолството ни в Лондон, но и на други места, които за тях са по-удобни.

Очакваме това да има значителен положителен ефект в сферата на туризма и бизнеса между България и Великобритания. Същевременно се освобождава и допълнителен ресурс на Консулската ни служба към посолството в Лондон за предоставяне на останалите видове консулски услуги на български и чуждестранни граждани, което е свързано и с намаляване на опашките и намаляване на времето за чакане, коментират от МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови