Менда Стоянова: Щом имате пари за бензин, ще имате и за по-скъпа винетка

OFFNews 19 ноември 2015 в 09:05 13963 53

Менда Стоянова

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Менда Стоянова

"Всяко удоволствие, всяка добра услуга трябва да бъде заплатена. Имаме нови пътища, искаме да останат такива. Повечето хора, които притежават автомобили, както имат пари да сипят бензин в колата си, така трябва да заделят пари и пътят, по който се движат, да бъде добър. Този, който ползва услуга, трябва да я плаща. Бабата и дядото на село, които нямат кола, не ползват пътища, не е нужно да поемат част от издръжката на тези пътища за сметка на тези, които ги ползват."

Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова в коментар пред bTV по повод приетото решение за увеличаване на цената на винетката от 67 на 97 лева.

"За да се случват определени неща, трябва да има финансов източник за това. Единственият финансов източник на държавата са данъците, таксите. И в случая винетката е вид такса. Всички искаме да пътуваме по магистрали, по първокласни, второкласни пътища, които да бъдат поддържани".

Тя подчерта, че пътищата били "гордостта на ГЕРБ" и допълни, че 8 г. цената не е била променяна, затова и протестите срещу решението "не са правилни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!