Quantcast

Меги Дерм стана приемна майка, стяга къща за още няколко деца

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2013 в 10:25 25206 16

Меги Дерменджиева

Къщата във Владая още не е готова. Прилича по-скоро на строителна площадка, отколкото на семеен дом. Сред работниците е и симпатична русокоса дама, която не се притеснява да работи наред с мъжете. Защото всяка една летва, която ще пренесе, всеки избор на цвят, е онова, за което е мечтала от дълги години. Защото това ще бъде не просто нейният дом, а домът на няколко деца и дузина кучета. Добре дошли в дома на Миглена Дерменджиева, позната ни като Меги Дерм.

 По времето, когато е управител на нощни клубове в Германия, не е предполагала, че само след няколко години ще ремонтира къща в околностите на София. Самата тя признава, че тогава е завладяна от нощен живот, мисъл за пари, обикаляне по скъпи курорти и безкраен купон.

Докато не попада в Африка. Там животът й се преобръща, виждайки десетки бедни деца. Решава, че не може да живее повече така и необходима промяна.

 През 2007 г. тя започва да се грижи за 8-годишния тогава Божидар от дом за сираци в родния й Ямбол. След известно време подава документи за осиновяването му и днес Боби ни посреща в къщата във Владая. Той вече е на 14 г. От началото на годината Меги Дерм е и приемна майка на 3-годишно момиченце. Плановете й да вземе още няколко деца. Именно това е причината, поради която тече и усиленият ремонт. А къщата ще се казва "Нашата детска къща". Целта на Меги е тя да се превърне в място, където и други деца, лишени от родителски грижи, да им идват на гости и да учат.

“Докато стана на 60, мога да отгледам поне 100 деца", с усмивка пресмята тя.

 За да стане приемен родител, Меги е минала обучение. В момента всеки месец се среща с други приемни родители, за да обменят опит.

 Тя и децата ще се разполагат на втория и третия етаж. Първият ще се обитава от дузина бездомни кучета, които Меги и децата спасяват.

 “Повечето са били изхвърлени и сме ги намирали на улицата в безпомощно състояние. Прибираме ги и ги лекуваме”, обяснява ни тя, докато ни отваря специалната стая, отделена за тях. Те все още не са настанени там, а са навън. Дели ни една врата. В момента, в който виждат Меги, залепят муцуни на стъклото.

 В лечението е включен и Боби, добавя още Меги. По думите й е много важно децата да растат обградени с животни. По този начин се учат да даряват грижи и обич, както на други същества, така и помежду си.

 Всеки може да подкрепи кампанията в помощ на приемната грижа "Приеми дете. Създай бъдеще!" чрез SMS с текст DMS DETE на кратък номер 17 777 (на цена 1,20 лв. с ДДС), с дарение по банков път на сметката на кампанията IBAN BG13UNCR76301078951570, онлайн на http://nmd.bg/campaigns/priemi-dete-sazday-badeshte/, както и в специалните касички във всеки Мтел магазин в страната.

 Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще” се осъществява от Мтел за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата. През 2013 година Мобилтел осигури финансова помощ на най-малко 200 деца в приемни семейства в България. Сумата, която телекомът дарява за дете, е в размер на 200 лева и се предоставя еднократно на приемните родители. 300 лева е предвидената сума за дете с увреждане. С тази подкрепа Мтел цели да подпомогне приемните семейства в посрещането на първоначалните нужди на децата при тяхното настаняване в новия им дом. Тази необходимост е посочена от самите приемни родители като приоритет в рамките на специално проучване, проведено в края на 2012 година.

Благодарение на първото издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще”, 100 приемни семейства получиха през 2012 година допълнителна финансова помощ от Мтел.

Партньори на програмата са Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за закрила на детето, вестник Сега и Нетинфо.

Повече за проекта на http://nmd.bg/campaigns/priemi-dete-sazday-badeshte/.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2014 в 05:58

Търсите ли за заем с много нисък лихвен процент от продължителността на кредита? Били ли сте опитвали да получат заеми от банката, но без успех? Вие сте в спешна нужда от пари, за да се измъкнем от дълга? Нуждаете се от финансиране, за да се разшири или да установи свой собствен бизнес? . Ние предлагаме дългосрочни и краткосрочни заеми с размера на кредита, вариращи от $ 5000 $ 5,000,000.00 Million с нисък процент на 2% в света За контакти: {King) Email: [email protected]

25.02 2014 в 19:36

Меги Дерм е благороден човек и наистина отглежда с любов децата си.Не пишете глупости!

05.12 2013 в 01:25

Познавах момиче от Хасково много красиво което за съжаление въпросната МЕГИ ДЕРМ направи проститутка в Германия на остров ЗУЛТ тя и е била МАМАН както се казва .След време около три години срещнах въпросното момиче проститутка,но изглеждаше вече ужасно и ТЯ ми разказа ужасяващи неща какво и се е случвало на този остров ЗУЛТ със съдействието на Меги разбира се и затова се чудя тези деца един ден няма ли да са сексуално експлоатирани и затова да се отглеждат с тази и единственна цел.Има користни цели в цялата тази работа .

03.12 2013 в 11:17

Именно- издържа се от заплащането за примемен родител и балъците, които й превеждат пари за "хуманното" начинание. Наела къща във Владая, а сега някой трябва да й я ремонтира и обзаведе от А до Я. Стана на 40 г. дъртата мурва и не върви вече...

02.12 2013 в 19:05

Я видим че некои ме разбират.

02.12 2013 в 18:06

Тази Меги с дерматологичните проблеми се "стяга" да си осигури парички чрез идръжката за приемен родител - направила си е сметката. По една телевизия се показа и поиска за къща, която "приготвяла" за начинанието си във Владая, от А до Я да и я изградят - материали, контакти и какво ли не заради "благородните и намерения". Хубаво си е взела едно детенце, нека му се посвети и да не се прави на самарянка на чужд гръб. Интересно с какво се препатава в България ,след като в Германия била съдържателка на стрийптиз барове и т.н. Аман от "типажи ала "Биг брадър".

02.12 2013 в 09:07

НАПИШЕТЕ В GOOGLE ИМЕТО МЕРИ ДЕРМ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ИСТИНАТА ЗА ТАЗИ ЖЕНА - ЯВНО ПЕТРОВ Е ПРАВ . Меги Дерм стана известна през 2007 г. покрай участието си в риалитито "Сървайвър". Там тя среща Георги Кръстев или Жоро Руския, с когото имаха едногодишна връзка. Доскоро Меги държеше няколко стриптийз бара, заведение за бързо хранене и дискотека. А миналата година в медиите се появи информация, че е избягала от България! Истината обаче се оказа съвсем различна от плъзналите версии.
НЕ ПРЕВЕЖДАЙТЕ ПАРИ , ТОВА Е ИЗМАМА !

01.12 2013 в 23:04

Много звучи хубаво това за децата. Ама да отглеждаш деца и глутница кучета в една къща - не мисля че е добре и правилно в 21 век.

29.11 2013 в 22:59

Добре, че хората не знаят за какво става дума, въпреки че е по- добре да научат! Разровете се малко в интернет и ще разберете. Явно публичниян дом на тази тоспожа не върви добре и има нужда от свежи пари - а хората са най- чувствителни на тема деца и кучета