Quantcast

Марк Жирардели вече е концесионер на ски зоната в Банско

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2018 в 18:08 5239 4

Петкратният носител на Световната купа в ските Марк Жирардели е действителният собственик на фирмата концесионер на ски зоната в Банско - "Юлен"АД.

На среща с министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов, австрийският скиор Жирардели е представил оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той каза, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

На срещата бяха обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта. Министър Димов обясни на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет.

С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение.Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

4

мнение от IP

18.12 2018 в 08:28

Що не каза досега, бе, човек..:))

4044

3

borisboris

17.12 2018 в 22:29

Какъв точно опит? На подставено лице?
Явно го е закъсал завалията, дано поне трохите дето му пускат да си струват.
Циркът става все по-абсурден.

9214

2

XR4

17.12 2018 в 20:19

"...Петкратният носител на Световната купа в ските Марк Жирардели е действителният собственик на фирмата концесионер на ски зоната в Банско - "Юлен"АД..."

боНба!!! Не бил Цеко... :))))

8000

1

leomesi

17.12 2018 в 19:04

Това е добра новина, защото човек с такъв опит може да даде много. А щом му се занимава с Банско какво по-хубаво. Ясно, че зелените пак ще извадят някакви аргументи против, но ми се струва, че издишат тук.