Костадин Костадинов: Учебниците по история са вредни, фалшиви и антибългарски

ОFFNews Последна промяна на 03 февруари 2016 в 19:01 8878 11

Костадин Костадинов.

"Учебниците по история, по които учат българските ученици, са вредни, фалшиви и антибългарски. Посоката на обезличаване и обезбългаряване на българското образование ще продължава да се налага все по-агресивно", заяви пред БНР варненският общински съветник и директор на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов.

По думите му в момента той подготвя "алтернативен" учебник по история за децата от първи до четвърти клас, който трябва да бъде готов до април и освен в хартиен ще се издаде и в електронен вариант.

"Започнахме да пишем учебника с приятели и съмишленици (сред които проф. Пламен Павлов) още в края на миналата година, а преди две години за първи път като родител се сблъсках със съдържанието на „Човекът и обществото“, което ме ужаси", допълва той.

Според него навсякъде в учебника минавала нишката на мултикултурността и мултинационалността на българската история, като се опитал да говори по въпроса с министъра на образованието, но безрезултатно.

"Няма да стоим и безучастно да гледаме как превръщат децата ни в ходеща биомаса", казва той.

Според Костадинов в МОН не министрите определят "образователния продукт", ами едни други лица, които никога не се сменят и систематично отстраняват учебници с пробългарско съдържание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2016 в 20:22

"Строителите на съвременна България" от Симеон Радев е четиво, което също е препоръчително. Гордея се, че децата ми я знаят на изуст, а и внуците вече сричат.

04.02 2016 в 20:09

Прав е Костадин Костадинов. И тенденцията не е нова. Браво на offnews, че публикуват това мнение.
Повечето статии по тази тема тук са на откровени безродници или платени клакьори.

04.02 2016 в 15:03

Глупако Костадинов, ти като си гагузин не си ли част от българската нация? Не сме ли ние - православните славяни - толерантни и обединяващи всякакви малки етноси? Това е мултикултурност.

Дьонме!

ПП. А твоето приятелче Дренски мълчеше като ЖПО, когато евангелистите пробутваха "съжителството". Това сте вие от Възраждане. Срам ме е от такива като вас.

04.02 2016 в 09:29

Костадин е единствения политик (всъщност общински съветник незнам дали е политическа длъжност) на който вярвам.

Ей го блога му: http://kostadin.eu/

03.02 2016 в 23:41

С радост бих си купила учебника на г-н Костадинов. Желая му успех в начинанията и да не се отказва!

03.02 2016 в 21:14

Само учебници по трудовете на д-р Ганчо Ценов биха били обективни и възпитателни

03.02 2016 в 21:12

Че не е ли вярно, че е преплетена "мултикултурността и мултинационалността" в историята ни? Тука сме толкоз омешани и всеки дето е минал е оставил някое семе, че да говори Костадинчо за еднокултурна и етнически чиста раса намирисва на тесногръда воленщина, дето "вижда" само това дето му отърва.

03.02 2016 в 20:14

Хрониките на Стефан Цанев , дето според него българите сме тюрко-монголи дошли от Хиндукуш , теория пробутвана от времето на комунистите , с която ни изкарват побратими с турците понеже видители сме били тюрки пришълци от Азия , айде моля ви се много ........

03.02 2016 в 19:40

На тоя па смешник главната му амбиция е да стане следващият Джамбазки и нищо повече.

03.02 2016 в 19:34

Костадин Костадинов беше написал една статия с цитати от един от тези новите учебници, която според мен много ясно илюстрира нещата, за който не е попадал на плодовете на "образователните реформи" в последните години.

http://www.lentata.com/page_6424.html

Желая му успех.