Колеги на бития в автобус ром: По-добър е от много българи

Калоян Константинов Последна промяна на 22 юни 2015 в 18:06 13715 22

Снимка bTV

Битият в автобуса Вълчо Благоев.

В неделя, на 21 юни, група маскирани младежи пребиха тежко с палки мъж от ромски произход и двамата му сина в автобус 88 в квартал "Дружба".

Днес с OFFNews се свързаха колеги българи на пребития мъж от книжна борса "Искър", за да разкажат, че Вълчо Благоев работи на електрокар към борсата и е един от най-добрите и съвестни хора, които познават.

"Вълчо е много скромен, набожен, честен – за ром даже прекалено честен човек – кротък, никога не е влизал в конфликт с някого. Дори когато някой започне да го обижда, той му казва: „Господ да те благослови“, това е отговорът му на ругатните. Той е пастор в своята общност. Възпитава семейството и децата си в работа – дъщеря му работи, големият му син работи, децата малките още не работят, но всичко се труди, не е като други да ходят да просят или обират. В борсата си е извоювал име на човек, на когото може да се разчита, всички жени го обичат, защото каквато и работа да го помолят да свърши, той я прави", казва един от колегите му.

Друг мъж коментира, че се познава с пребития от над 30 години, когато са работили заедно в стария комбинат, и че той нито пие, нито пуши, а "само една вода, където да си сипе".

Всички работещи на борсата, с които разговаряхме, познават Вълчо и са възмутени от случилото се. Те са събрали пари и са му ги изпратили, за да може да ги ползва, тъй като "сигурно ще му трябват, защото излезе в болничен някакво време, освен това не взема кой знае колко". Освен това големият му си наскоро се е оженил и освен 5 деца и жена има да гледа и снаха.

"Той е много по-съвестен и честен от много българи", каза колегата му, като добави, че пострадалият и още няколко духовни лица от евангелистката му общност са отишли заедно, за да се подпишат в петиция за прекратяване на безобразията на ромите в „Орландовци“.

"Вълчо е работлив, добър, по-работлив от българите, какво като е циганин, няма никакво значение. Всичките му деца ходят на училище, големият му син взе книжка, почна работа веднага. Това крушка да ти смени, бравата, като ти е развалена, идва и ти я оправя. Човекът действа към някаква църква, плакати печата със собствени пари, раздава брошурки, концерти организираше в „Дружба“ на естрадата, канил ни е и нас", разказва негова колежка.

На книжната борса освен бащата работят големият му син и дъщеря му, която често се случва извънредно да се труди.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2015 в 14:43

Не сме малко, уважаеми братя българи.Много от нас се трудят, честно и почтено изкарват прехраната си. Но както във всяко стадо има мърша, така и ние сме си завъдили гад. Нито ги одобряваме, ното ги поощряваме. Затворите са пълни с престъпници и от вашия етнос както и от нашия. Печем се на един същи огън. Дайте да се обединим на пук на политиците и ще видите какви планини можем да съборим ! Мир и любов, братя!

23.06 2015 в 10:33

евангерисите в циганската общност да коренно различни от събратята си. Познавам ги. Повечеито са в Петдесетната църква. Честни, работливи, чисти, учат и са пример за морал. Вместо нашите институции да насърчават умно и с поглед напред тези хора да стават представители на общността, тя общува с мошениците от мешерето, с разни политически представителиq jd,rudjrq на циганите които само ги развращават.

23.06 2015 в 08:05

15 - това няма как да стане (да влезнат в затвора руските проводници на интереси0 докато все още са на власт, чрез полуфабриката гроб

23.06 2015 в 01:15

Октомври има избори, не виждате ли какво става? Мислете трезво...Да, циганите са цигани навсякъде, напаст...има и свестни сред тях(много малко),факт...Ноооо, в една безправова държава...не търсете вината в тях...Те са неуки, неграмотни...Вие , какви сте ? Учени, грамотни? Ами, ако е така, хайде помислете, прочетете, не само да лаете месеца и изобщо да не знаете ,къде се намирате в собствената си държава!Кукли на конци, кой какво казал, какво написал, слепи ли сте, неуки ли сте? Да, после, циганите са ни виновни!!!Ми, ние сме се превърнали в цигани, живеем ден за ден, каква е разликата?Само ,че на тях им казват "направи това и ще ти нахраня семейството", а на Нас какво, мигар не същото....? Аре, Кой се хванал, хванал...

22.06 2015 в 23:34

до:Bodrum

Абсолютно съм съгласен!
Не визирах конкретно вашето мнение(въпреки , че ми мина през акъла , че точно така ще се възприеме),а всеобщата истерия в мрежата. Просто кофти се наредиха постовете.А дали съм грубиян(да си го кажем направо-простак)? Възможно е , но страшно ме вбесява първосигналното мислене особено когато е се изказва като компетентно мнение.Такъв съм-крив,прав ама не мога да мълча!

22.06 2015 в 23:10

Едни такива пребиха спешния екип в Овча купел. По какво се различават от циганите тогава?

22.06 2015 в 23:08

Направо не мога да повярвам! Познавам въпросния Вълчо от 20 години, още докато работеше в бившия Полиграфически комбинат "Благоев" като мотокарист. Толкова свестен и работлив човек, добродушен, винаги усмихнат и неагресивен. Що за изроди са това, бе?

22.06 2015 в 22:50

БСП-то и ДПС-то почнаха да бълбукат надолу да потъват и почнаха скандали да изникват - етноси, побоища, стига глупости!

Докато не вкарат комунистите и техните братя дпс в затворя там да ги е*ат циганите ще е така...

Иначе жалко за човека - но така е, винаги невинните го отнасят, съдба ! Същото е и през войната - най-много са невинните жертви... е не винаги - в случая с Англия те нарочно са избивали и цивилните, за да се разклати държавата...

22.06 2015 в 22:21

@ Стига глупости,
Други измислени примери, за да докажеш колко си прав? Като почнете с това "и на мен ми се случи", за да докажеш аргумент...

22.06 2015 в 21:30

@high предполагам, че наистина си друсан, за да направиш подобно изказване. Хулиганите и скинарите хич не са измислена напаст - аз и мои приятели сме били нападани от такива отрепки без абсолютно никаква причина в самия център на София.