Сватбари от "Факултета" вдигнаха на крак полицията

OFFNews 22 юни 2015 в 08:22 6827 4

Сватбари от столичния квартал "Факултета" вдигнаха на крак полицията. Ромите се забавлявали на фона на силна музика и то в продължение на 6 часа. Именно този музикален терор ядосал съседите и те сигнализирали на телефон 112. 

„Потърсихме от институциите отговор защо е толкова силна музиката. От телефон 112 първоначално ни казаха, че ще пратят екип, който да провери сигнала. На второто ни обаждане след около час, ни обясниха, че трябва да пристигне екип и комисия, която да определи дали наистина има нарушение. При това ние решихме да се обърнем към III-то РУ и зададохме въпроса: „Защо на българите не може да им се окаже съдействие в такъв момент?", те ни затвориха телефона. Това ме предизвика да се обърна към медиите”, обясни студентката по медицина Полина Ценкова, която е от квартал „Красна поляна”, пред Нова телевизия. 

Ценкова коментира и че при едно от позвъняванията й на спешния телефон й отговорили, че „Факултета” имат разрешение от общината за силната музика до 22 часа, защото имало сватба.

„Не може да има такова разрешение. Нито аз имам право да им го дам, нито който и да било друг от общината. Има Наредба №1, която забранява такива мероприятия да се провеждат навън. Сватбите би трябвало да се провеждат в зали. Полицията би трябвало да осигури контрол. И аз, и полицията отидохме там. Лошото е, че не можем да приберем уредбата и да разгоним хората с палки. Към 19:30 ч. музиката беше намалена след редица преговори. Имаше над 40 полицаи, отзовали се на сигнала”, коментира Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна”.

Според него през следващите години нещата ще се променят и младите роми вече ще празнуват в затворени зали, а не на улицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови