Quantcast

Коларова на изненадваща проверка в 4-то помощно училище

ОFFNews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 17:18 3112 2

Доц. Румяна Коларова
Доц. Румяна Коларова

Служебният министър на образованието доц. Румяна Коларова направи изненадваща проверка в 4-то помощно училище в София, съобщи пресцентърът на МОН.

Проверката е следствие от сигнала на майка за сексуално посегателство над дъщеря й, болна от аутизъм, което е било извършено в училището.

Коларова е извършила проверката заедно с директора на дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН Лазар Додев.

"Доц. Коларова изрази своята критика към директора Венета Бочева Ал-Шериф за констатираните многобройни нередности при проверката на МОН, извършена след сигнал на родители за упражнено насилие над тяхното дете в рамките на училището. Очаква се директорът да даде своите писмени обяснения пред дисциплинарната комисия на МОН в съответствие със законовите срокове", се казва в прессъобщението.

Четирима служители на 4-то помощно училище в София са поискали да напуснат заради "неправомерния натиск", на който се чувствали подложени вследствие на отправените подозрения и обвинения за тормоз на дете, се казва още в съобщението. От него не става ясно дали наистина са напуснали или просто са се оплакали на проверяващите от МОН.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 19:21

по-изненадваща нямаше как да е тая проверка

на тъпи ли ни правят или сме си такива фабрично

16.10 2014 в 17:59

Я, втори министър си гледа работата! И един кара колело! Ще се разглезим с това служебно правителство:)