Главният архитект на София: Проектът на Фуксас за пл. Света Неделя може да бъде изпълнен

OFFNews 01 декември 2019 в 08:35 8878 3

В София ще дойде да работи едно от топ архитектурните бюра - "Фуксас", това ще ни постави на световната карта на архитектурата. 

Този проект е един от най-щадящите пл. "Света Неделя", имаме много пластове там, дава се възможност, ако се открият нови археологически пластове, те да бъдат показани, обясни главният архитект на София Здравко Здравков. 

Столична община като възложител е придобила всички проекти, уточни той.

Арх. Здравков увери, че проектът на Максимилиано Фуксас може да бъде изпълнен. Тепърва имаме много работа, това е концептуален проект, може да се намали броят на технологичните навеси, ще имаме препоръки, допълни той. 

И изрази надежда, ако има обжалване на резултатите от конкурса, то да приключи бързо и да се реализира концепцията на студио "Фуксас". 

Проектите можете да разгледате тук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6500

3

petio01

01.12 2019 в 11:14

Представя ли си някой на какво ще заприличат тези прозрачни пластмасови "гъби" само след 5-6 месеца в смога на софийския център? А прекъснатите транспортни връзки в района? 16 милиона нищо не са на фона на надутите сметки за южната дъга и Графа, но поне да има ефект.

3943

2

OtSofia

01.12 2019 в 10:39

Може да се изпълни? Ама ще се промени? И ще стане като с Графа. Почва едно крадене на идеи, материали и доставчици от неспечелилите колективи. Кой ли ще е новият Крусев?

5300

1

квазимодо

01.12 2019 в 09:15

Ясно е че може. От това се страхуваме. Пластмасовата идиотия. В края на краищата да не си мислите че не виждаме какво прозира зад това ви решение.