„Газпром“: „Южен поток“ приключи, газът ще минава само по „Турски поток“

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2015 в 20:01 10046 46

Газопроводът „Южен поток“ е закрит. „Турски поток“ е единственият маршрут, по който ще се правят бъдещите доставки на руски газ, които преминават сега транзитно през Украйна. Това заяви директорът на „Газпром“ Алексей Милер, след среща с еврокомисаря Марош Шефчович, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори са информирани за това и сега задачата им ше бъде да създадат необходимите газопреносни структури от границите на Турция и Гърция, посочи Милер, като допълни, че времето за това ще е максимум няколко години.

Това е много строг график. За да се вместят в тези срокове, страните от ЕС ще трябва да започнат веднага строежа на нови магистрални газопроводи. В противен случай газът може да се озове на други пазари, подчерта шефът на „Газпром“.

Милер допълни, че „Газпром“ изгражда своята стратегия, изхождайки от плановете на ЕС да създаде единен Енергиен съюз, като обяви, че компанията разглежда това като нови възможности.

Надяваме се, че Енергийният съюз по никакъв начин няма да доведе до намаляване на сигурността и надеждността на енергийните доставки, обясни Милер.

Руският президент Владимир Путин обяви спирането на проекта „Южен поток“ на 1 декември. В същото време той обяви, че ще започне строежа на газопровод, който ще преминава през територията на Турция.

По-късно правителството излезе с идея за създаване на газов хъб в България, който да снабдява Централна и Западна Европа. Премиерът Бойко Борисов дори обяви, че хъбът е уговорен на 99%.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2015 в 22:23

e na koi drugi pazari be drugarju Miler?

Alkoholat ti e zamaglil mozaka mnooogo iako...

16.01 2015 в 15:52

Е сега ще видите как за едни ЕС е майка, а за други мащеха.
Ще се вдигне привидно малко недоволство и медиен шум, пък после ще започнат гръцката тръба.

С тази лопатаджийска политика, България се превърна в общата курва и момчето за чимбери на повикване.

15.01 2015 в 13:52

Много ще ме изкефи продажниците украински и техните американски господари да си останат само с празните тръби хахахахааа,защото си правиха сметките без кръчмаря. Предполагам,че пренасочването на газта се прави главно заради националната сигурност на Русия и това е похвално.

15.01 2015 в 09:39

Едничке,

Единственото, което беше изпуснато с тоя поток в България бяха комисионните на червената мафия. Затова е и този вой в петата колона. А България нищо не е изгубила по простичката причина, че финансовата изгода за страната от тоя проект беше в типично руски стил "Евентуално, може би, в перспектива, ако...". За сметка на това БЕХ трябваше при цялата си закъсация да вземе още един ОГРОМЕН заем. Та така...

15.01 2015 в 08:13

LudLustratoЧЕ

Европа е родила Айщайн, Нютон и ред други титани на мисълта, а също така -> Хитлер, Др.Менгеле (тоз със сигурност ще ти помогне)и мн.др. подобни индивиди...

Не ставай толкова рано, пий си илачите:)

15.01 2015 в 07:06

Серафимке, човек, познаващ Трети пакет и организацията (плюс финансовите разчети) на Южен Поток едва ли би написал глупостите, които си избълвала.

15.01 2015 в 07:04

Хаха, Кънчик, солнешко, нали ти се обясни като на идиот, че не вием, а се смеем на твоите господари от Матушката как криволичат кат лисица край бъчва. Ама ти и това даже не разбра. Нищо чудно, де - троловете сте на по-ниско интелектуално стъпало и от идиотите. Айде със здраве и си пий редовно илачите! Може и да стигнеш нивото поне на идиотите, ама се съмнявам.

15.01 2015 в 05:22

Европа е родила Айщайн, Нютон и ред други титани на мисълта, а Кочината ->Сталин, Ленин, Берия...че даже и Милер, явно по тези земи има нещо сбъркано и трябва сериозно обезпаризитяване!!!