Галъп: За 34% от българите изневярата е "нещо приемливо"

OFFNews 11 октомври 2015 в 17:56 5896 9

Една трета от българите споделят мнението, че в наши дни изневярата е нещо приемливо. Това показват данните от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“, проведено сред 1002 респонденти лице в лице между 11 и 17 септември. Проучването е възложено и финансирано от списание „Жената днес“

60% споделят, че имат щастлив сексуален живот срещу едва 19%, които казват обратното. Относно секса жените остават по-разочаровани - ако при мъжете петнайсетина процента казват „не е щастлив“, при жените този дял е с десетина пункта по-висок.

Данните за интимните връзки на работното място - 17% от мъжете казват „да“, а при жените този дял е 5%. В отговорите влияе и степента на престижност. Закономерно, хората между 18 и 25 г. в най-голям дял отговарят положително на този въпрос. Общо: 11% казват, че са имали такава връзка, 83% - че не са имали, а останалите не знаят какво да кажат или не искат да се издадат.

"Ако отговорите на тези въпроси се анализират през етническата принадлежност (и свързаната с нея религиозна принадлежност), данните показват, че сред определящите се като турци положителен отговор на този въпрос почти не се регистрира, докато сред българите една десета отговарят с „да“. Разбира се, във въпроса за интимни връзки на работното място, трябва да се имат и степените на безработица в различните общности" - отбелязват социолозите от "Галъп интернешънъл болкан“.

46% от всички респонденти казват „да“ на твърдението „Повечето хора смятат, че съм чаровник/чаровница“. Закономерно, дяловете намаляват с увеличаване на възрастта.

Българинът твърди, че харчи по 26 лв. месечно за козметика и козметични процедури. Най-чувствителният дял – една трета от българите – харчат до 10 лв или въобще не харчат. Данните показват и очаквана разлика между мъже и жени. Когато става дума за козметика и козметични процедури, мъжете се ограничават с разходи до 22 лв. месечно, а жените – с 30.

18% от българите твърдят, че познават гей или лесбийка. В столицата е най-голям делът на отговорилите утвърдително на това твърдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!