Епископ Игнатий: Кирил бе убит от хората, които стоят зад митрополит Николай

Елица Мартинова 23 ноември 2013 в 10:19 8490 16

Епископ Игнатий. Снимка: OrthPhoto
Епископ Игнатий. Снимка: OrthPhoto

 

Варненският митрополит Кирил, който бе намерен мъртъв на 9 юли, е бил убит. Това твърди кандидатът за поста му епископ Игнатий от Сливенската епархия.

Пред bTV Игнатий неколкократно настоя, че Кирил, чието тяло бе открито на варненския плаж в местността "Траката", не е загинал случайно. Игнатий твърди, че е бил близък с покойния митрополит и знае, че Кирил се е страхувал за живота си.

Игнатий стига по-далеч в твърденията си, като посочва кои според него са убийците на покойния митрополит.

"Бях при него една-две седмици, рпеди да го убият. На следващия ден след убийството му трябваше също да се срещнем. Тогава той чувстваше, беше го страх, казваше - искат да ме премахнат, понеже има вражда с митрополит Николай. Тези, които тласкаха дядо Николай към патриаршеството, стоят зад смъртта на Кирил. Става въпрос за олигарси, които са близки до николай, свързани са с ДС, управляват и политици. Всичко е потулено", каза претендентът за поста на варненски владика.

По думите на Игнатий удавянето на Кирил е инсценирано. Теорията си епископът аргументира с твърдението, че в коремната кухина на покойника не е открита вода, т.е. той няма как да се е удавил - каквото е официалното заключение за смъртта му.

Епископ Игнатий заяви, че очаква решението на Светия Синод, който днес трябва да реши дали да касира избора за претенденти на митрополит Кирил, който се състоя на 17 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!