Елените не са тигри, опитомени са преди кучето и коня (видео)

ОFFNews 19 декември 2016 в 18:02 9463 0

Собственикът на елените.

"Това не са диви животни като тигрите, това е първото опитомено животно, преди конете и кучетата", заяви във видео Георги Тотев, собственикът на трите елена, които бяха изложени в клетка пред столичен мол.

Във видеото Тотев коментира, че се е сблъскал с много злобни и злонамерени хора, които сигурно са имали лични мотиви против излагането на елените, но допуска, че е възможно доста голяма част от реагиралите граждани да таят любов към животните, но в случая просто да са сбъркали.

Заради целия негативизъм, който са понесли елените, той ги е прибрал, за да "не ги гледам нещастни". Той не разбира реакцията на столичани, защото е бил на много места с елените и навсякъде хората реагират позитивно. Според него по цял свят се използват животни за атракция.

Мъжът разясни, че рогата им падат по това време, като през пролетта израстват само за 2-3 месеца. Те също така живеят на открито при минус 40-50 градуса, докато ги вали сняг, и не им е проблем, че са нощували навън. 

От търговския център обясниха, че въпросните северни елени са питомни, а не диви, и са регистрирани по Закона за защита на животните.

"За еленчетата се полагаха всички необходими грижи от техния собственик 24 часа в денонощието, както за всяко питомно животно. Постарахме се условията, при които те гостуваха при нас около Коледните празници, да са същите, както и в родната им ферма", допълват от "Ринг мол".

По-рано днес от БАБХ заявиха пред OFFNews, че е наложена глоба на Георги Тотев, защото не е поискал разрешение за излагане на животните пред мола. Според агенцията собственикът на животните не е представил и документи за произход, маркировка и регистрация на елените.

Оттам обещаха да направят необходимата проверка на мястото, където се отглеждат елените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови