Дъжд и днес, и цялата следваща седмица. Юни с повече валежи и температури 18-21°

OFFNews 14 май 2016 в 08:14 14667 0

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Около и след обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. В сутрешните часове ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 20-25°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

От утре ще започне захлаждане, ще вали през цялата седмица, ще има и гръмотевични бури - в неделя и понеделник. Максималните температури от понеделник до петък ще са между 16 и 21 градуса, а минималните - 7-10 градуса.

Дългосрочната прогноза сочи, че както през месец юни, така и през цялото лято ще има повече валежи от обичайното. Лятото ще е нормално, топло, с малко повече валежи, прогнозира климатологът доц. д-р Георги Рачев пред Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови