"Чакаме над 1,2 милиарда лв. излишък в края на месеца"

ОFFNews 27 май 2015 в 18:59 3543 3

Владислав Горанов.

"Очакваме към края на месец май да бъде отчетен излишък в размер на минимум 1, 236 млрд. лв", каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседанието на правителството днес.

Според нео в края на май ще излезе информация за изпълнението на Консолидираната фискална програма и отчета към края на април.

"За данните към края на април мога да кажа, че се отчита излишък по консолидираната фискална програма в размер на 1, 066 млрд. лв. Очакваме към края на месец май да бъде отчетен излишък в размер на минимум 1 милиард 236 милиона лева. Казвам „минимум“, тъй като предварителните оценки ни принуждават да сме малко по-консервативни, тъй като има още три работни дни до края на седмицата, през които могат да се извършват допълнителни разходи и да постъпят допълнителни приходи. Минималният размер на излишъка, който се очаква да отчетем към края на месеца, аз предполагам, че ще бъде и с 50 милиона над това, което докладвам в момента, е 1 милиард 236 милиона, като може да стигне до 1 милиард 300 милиона”, допълва финансовият министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!