Бащата на държаните в плен деца лъгал полицията, че ходят на училище

OFFNews 23 февруари 2018 в 09:08 6534 1

Бащата на държаните в плен деца лъгал полицията, че ходят на училище

Бащата на трите деца, които с години били държани като заложници от собствените си родители, лъгал полицията, че трите сестри посещават училище. Мъжът казал това на кварталния полицай в „Люлин”, след като общинските власти забелязали, че момичетата не са ходили нито на детска градина, нито на училище. Това обясниха пред Нова тв експерти от общината, чието задължение е да връща в класната стая изпаднали от образователната система деца.

Случаят с държаните в плен деца излезе наяве, след като дядото трите момичета Стефан Янев беше открит мъртъв. Това се случи, след като той опита да осветли случая чрез предаването "Съдебен спор", което показа обтегнатите отношения с дъщеря му Мария и съпругът ѝ. В четвъртък прокуратурата повдигна на двамата родители обвинения в убийството на 87-годишния мъж. 

Тялото му беше открито в сряда вечерта на общ балкон в блока, в който той живеел заедно с внучките си и родителите им. По трупа е имало видими следи от насилие. 

Социалните посетили адреса на семейството в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на апартамента, където трите момичета – на 13, 14 и 18 г., на практика са прекарали целия си живот.

Съседи дори казали на социалните, че не познават такива деца.

От Община Люлин изразиха мнение, че отговорността за това децата да ходят на училище е изцяло на родителите, а близките им трябва да подават сигнали при съмнения за нещо нередно.

„Когато се вижда, че родителят е изпаднал в трудно положение, социалните трябва да влязат в дома и да се опитат да помогнат”, коментира пред Нова тв казуса детският психолог Младен Владимиров.

Той не скри възмущението си от факта, че телевизионен екип успява да разговаря с проблемното семейство от „Люлин”, а „хора с десетилетия експертиза не са могли”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

23.02 2018 в 09:28

Какво елементарно оправдание за несвършената работа. Излъгал ги бил? Толкова ли е трудно да цъкнат на компютъра сами и да разберат, че децата не са записани в нито едно училище? Достатъчно е било даже да го попитат в кое точно училище учат и лъжата пак щеше да цъфне. Има маса народ в образователната сфера и в полицията, които уж трябва да следят дали децата ходят на училище, но всеки си клати краката и нищо не прави.