Quantcast

67 осъдени се следят чрез електронни гривни

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2015 в 08:03 3921 2

67 осъдени се следят чрез електронни гривни

Снимка Нова

67 осъдени в България в момента се следят с електронни гривни. 

Пред Нова телевизия от Министерството на правосъдието обявиха, че по норвежки проект трябва да бъдат осигурени 180 устройства. Гривната се поставя на лица, които са осъдени на пробация или затвор. Мерките за неотклонение "домашен арест" и "подписка", каквато беше наложена на изчезналия Евелин Банев-Брендо, не са обект на електронно наблюдение. 

Ако осъден реши да напусне дома си, устройството подава сигнал до контролен център, от който местоположението му се следи 24 часа в денонощието. Осъдените дори се къпят с гривната. 

Устройството дава 99% надеждност. В Полша 35 хил. осъдени са подложени на електронно наблюдение. Тенденцията в Европа е затворът да се превърне в последна и крайна мярка за изтърпяване на наказание. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 08:36

Както се вижда мангали сред избягалите няма.Затвора е за рецидивистите.Има хора нагазили лука и после безкрайно съжалили и за тях за всеки случай има гривни,както и за потенциалните осъдени за да не бягат след произнасяне на съда,като нашите гадове.Трябва обаче да се вземат устройства които да са надеждни защото,познавайки,наште хора и възможностите им,вероятността тази мярка да стане ялова са много големи.

27.01 2015 в 08:23

Е ако знам, че няма да ме натикат в затвора ,за извършено престъпление, само на добрата ми съвест ли разчиате? Това е пълнатъпотия , особено с циганския проблем , който имаме. Какво като му сложите на мангала такова? Няма да го свали още днес? Ще го върже на котката да обикаля с него къщата и двора , а през това вермр ще изнасилва бабички за 20лв по селата. Че и алиби ще си има все пак си е бил у тях! Поредната глупост за много пари. Не гривна а кирка и в белене му трябва на мангала, само така ще се научи на труд!