40 семейства записаха децата си в нова сграда за яслени групи в Триадица

OFFNews 11 февруари 2022 в 16:11 1333 0

В момента в район „Триадица“ се изграждат две нови сгради – довършва се детската градина в „Манастирски ливади-изток“ за 8 групи и се строи сграда за 4 яслени групи. Изготвен е проект за нова детска градина за 8 групи в ж.к. “Стрелбище“, за което районът е получил финансиране от Столична община.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествен водосвет на новата сграда към ДГ № 40 „Проф. Г. Ангушев“ в район „Триадица“. 

40 семейства записаха децата си в новите две яслени групи на детското заведение. Ясла е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за изграждане на нови детски градини и ясли. Средствата са осигурени от Столична община, а строителството се изпълнява и контролира от район „Триадица“, съобщиха от Московска 33. 

Двете яслени групи са изпълнени след цялостен ремонт и преустройство на сградата на бивш спортен клуб на ул. „Боянски водопад“ № 87. Сградата и двора са цялостно обновени, има спални и помещения за игра, както и две нови детски площадки на двора. 

В момента в София се строят 16 сгради на детски градини, а за още 18 има проектна готовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !