3 ясли с видеонаблюдение заработиха в Пловдив

OFFNews 05 септември 2017 в 10:08 4437 1

Снимка Pixabay

Първите три детски ясли в с видео наблюдение заработиха в в Пловдив.

Те се намират в район "Централен" и са оборудвани с общо 21 камери. 

Идеята за поставянето им е на кмета на района Георги Стаменов и цели повишаване сигурността за децата и техните родители. За реализацията е привлечен частен партньор. Общината поема разходите за монтажа.

Камерите са монтирани в 3 от 4-те ясли в района - Детска ясла 18 – „Вълшебно детство“, Детска ясла 10 „Детска ясла на мечтите“ и Детска ясла 30 „Приказен свят“. С техниката ще се наблюдава случващото се в детските ясли и ще се осъществява контрол на поведението на работещите и посетителите, съобщават от общината. Директорите имат достъп до монитора, който предава на живо видео от камерите в детските заведения. Техниката на стойност 3560 лв. е дарена от  фирма „Анди“. Дава възможност случващото се в детските заведения да бъде не само наблюдавано, но и преглеждано с минала дата.

„Бих желал всеки родител да бъде спокоен за сигурността на своето дете, което прекарва цял ден в детската ясла. Същевременно това е жест и към служителите на яслите, които поемат отговорност за децата, докато родителите им са на работа“, коментира Георги Стаменов.

„Родителите веднага забелязаха монтираните камери. Реакцията им е позитивна. За мен и колегите ми придобивката може да бъде само от полза и улеснение в работата“, споделя Румяна Петрова, директор на „Детска ясла на мечтите“.

При монтажа на камерите районната администрация се съобразява с правилата за лично пространство и етика: камерите са разположени в коридори, стълбища, приемни. Няма монтирано видео наблюдение в спални и игрални помещения, уточняват от общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!