Слагат камери във всички ясли в София

OFFNews Последна промяна на 09 май 2017 в 12:01 2369 1

В столичните ясли ще има камери в занималните и спалните помещения, обяви зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов по БНТ. 

Записите от видеонаблюдението ще се пазят месец в яслата, както и в дирекция "Здравеопазване", уточни Барбалов. В детските градини обаче Столична община няма да поставя камери, защото децата са по-големи и сами могат да разкажат какво се случва там и имат ли проблеми с учителите или другите хлапета. Затова видеонаблюдението при най-малките е с приоритет. 

В София има 176 училища, като в 126 от тях има камери в помещенията, които бяха поставени заради матурите. 

Трябва да има отчетност и контрол на директорите и всеки да си понесе отговорността, ако не си върши работата според изискванията, каза още Барбалов. 

Родители планират за утре простест срещу зачестилите прояви на физическо и психическо насилие над деца в яслите, детските градини и училищата. Те настояват да бъдат поставени камери в детските заведения и школата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

09.05 2017 в 12:48

А в "директорските кабинети" на въпросните детски ясли и градини камери ще има ли?
Може ли те да са в микрофон?
А в директорските кабинети на училищата?
А защо не и и в кабинетите на кметчетата и самоковската квачка също?
Откъде накъде ще ги пропускаме и тях?!
Даже редно да дадат пример и да започнат от себе си!


фандъкова, гнус герберска, 5 сигнала със снимки 1980х1200 съм ти пуснал само за надлез Надежда, който вече започна да се рони и е целият напукан! Не остана здраво платно, а е основно ремонтиран преди 4 години! И нито един отговор, твойта мамица!