2016 г. изгубихме 6,2 млрд. лв. за дългове на Костов и Орешарски, заяви Борисов

„Мислете в неделя много, защото съм казал - не бием ли, си отиваме"

OFFNews 02 ноември 2016 в 19:48 17975 18

"6,200 млрд. лева живи пари излязоха тази година от България за разплащането на стари дългове, с които икономиката ни щеше да отиде на 10 % ръст и нагоре. Освен това, което виждате, че сме направили, дадохме 1,3 млрд. лева живи пари за американските централи от времето на Костов, живи пари заминаха за Вашингтон. 1,2 млрд. лв. сега заминават за Москва, наши пари за един гьол от Белене, и 3,7 млрд. изплатихме на вложителите в КТБ". 

От това се възмути Бойко Борисов днес в Благоевград по време на откриването на серия от санирани блокове, цитиран от "Фокус".

След тези си думи премиерът започна да хвали управлението си и да изтъква колко блокове са санирани и колко манастири и църкви построени или ремонтирани.

„А до Рилския манастир ходихте ли? Видяхте ли пътят как стана? А колко години не беше правен. Няма правителствена делегация да не е ходила на Рилския манастир, но 30 – 40 години пътят не е правен, а сега става прекрасен и сме върнали дефицита под 2 %. Сиреч парите за дълг. Фискалният резерв ни е 13 милиарда, не го пипаме, до края на годината 3,8 млрд. повече събираме от контрабандистите и корупцията. С това ги правим тия работи, плюс 6,2 млрд. сме разплатили след Орешарски. С кой да споря, за какво да споря? Какво да спорят с мен?“, допълни Борисов.

Пред БГНЕС в Разлог пък той заяви, че Кристалина Георгиева ще продължи да заема поста си като еврокомисар до Нова година и има време да помисли за неин заместник.

„Мислете в неделя много, защото съм казал - не бием ли, си отиваме, Божа работа, както каже народът”, коментира и изборите за президент.

Борисов не пропусна да се изкаже и по темата с "двете каки", която според него е манипулация и проверки са доказали невинността му: „Отдавна ме бяха предупредили, че ще излизат такива записи, всичко е съшито с бели конци, рано или късно всичко излиза наяве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12691

18

Емил Станоев

03.11 2016 в 09:28

Тиквата е упорит !! той е невинен , нищо че нанесе доста щети на държавата.Винаги други са виновни , даже и Папата ще обвини !

12530

17

синя сова

03.11 2016 в 08:53

Имам си една мечта,един "сън в есенната нощ"-Трайчо Трайков става президент,борисов подава оставка,а ние се чувстваме победители над мафията...защото това е само началото!И да знаете,че понякога сънищата се сбъдват!И не се страхувайте от дестабилизация!Лъжат!Играят си със страховете на хората!Икономиката е инертна система,тя ако е тръгнала да върви ,колкото и глупости да сътворим в политиката,тя си върви!Стига война да няма!А новите избори може да ни "донесат "нещо по- добро от герб(старите червени,добре пребоядисани в светлосиньо) ;)

29217

14

Лопе де Вега

03.11 2016 в 08:29

С турските гласове цачката ще ни стане господин президент! Боко няма да подава оставка, но догодина ще му я подадат началниците. Премного простотии и кражби се натрупаха вече. Само ограбването на КТБ колко струва! Предстои още по-голяма операция за заграбване на народни пари. Не е концесията за летището. Ще продаваме една банка! Смятана е за една от големите, но май е куха отвътре, което я прави идеална за пране на руски пари. По някои признаци изглежда, че става дума за ЦКБ. Vediamo!

Поздрав!

12044

10

Backko

02.11 2016 в 22:06

Е няма такъв палячо! Лошото само, е че много хора го взимат на сериозно вместо да се смеят!

12135

9

jackotsenkite

02.11 2016 в 21:08

"Бивш главен прокурор на Техеран беше осъден на 135 удара с камшик заради корупция."
.....