Борисов е омерзен от Мондешки за "Двете каки"

OFFNews 02 ноември 2016 в 16:26 10635 13

Бившият правосъден министър Христо Иванов призова прокуратурата да се сезира, тъй като втори участник е потвърдил автентичността на записите в

Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е "омерзен" от поведението на адвокат Момчил Мондешки по аферата "Яневагейт".

Във вторник във в. "Труд" беше публикувано интервю на адвоката, който е един от тримата участници в изтеклите записи. Мондешки лансира версията, че записите са направени умишлено - по предложение на съдия Румяна Ченалова, като идеята било това да послужи като застраховка.

"Омерзен съм и от едното, и от другото. Първо, че адвокат Момчил Мондешки е мълчал близо година, а това доведе до създаването на редица проблеми и сега когато му се е видяло нанагорно по някоя тема, че искат да му взимат правата, излиза и започва сега да го говори. Не е прав нито в едната, нито в другата посока", заяви Борисов, който преди седмица пръв лансира, защитената след това от Мондешки версия, че записите са режисирани.

Според Борисов случаят трябвало да послужи за пример за това, че първо нещата трябва да се проверяват, а след това да бъдат коментирани вместо да се прави сензация. „Нека се държим по отговорно“, заяви Борисов, цитиран от "Фокус". 

Владимира Янева, която също е участник в разговорите, отказа да коментира твърденията на Мондешки. За сметка на това Румяна Ченалова заяви, че версията на адвоката не отговаря на истината. "Той твърди, че не познава хората, за които се говори в разговорите, но е лесно проверимо, че той работи с Александър Ангелов, който е адвокат на Делян Пеевски. Не е случайно, че интервюто излиза в медия, контролирана от Пеевски", каза Ченалова пред "Дневник".

Бившият правосъден министър Христо Иванов призова прокуратурата да се сезира, тъй като втори участник е потвърдил автентичността на записите в "Яневагейт". "Разбира се, целта на цялото упражнение на Блъсков със "спонтанното" самопризнание на Мондешки (надлежно размножено през всички други отвори на Пеевската отделителна система) е да се обори съдържанието на разговорите", коментира Иванов. И допълва, че прокуратурата трябва да провери дали записите са направени така, както описва Мондешки. "Но доколкото интервюто и записите са достъпни за всички и са отворени не само за прокурорски интерпретации, прокуратурата не може да игнорира това, което здравият разум навежда", обяснява ексминистърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

13

Лопе де Вега

03.11 2016 в 11:44

И в гази история няма добри и няма невинни.Процъфтяващите в блатото на "правосъдието" карат Най-Яркото Слънце да се омерзява. А мен просто ме е гнус!

Поздрав!

77927

10

El Commandante

02.11 2016 в 22:11

Баце дължи пара на Професора за авторско право.
Баце, изскачай от джобите, селяк нечестив!

20699

5

Новак

02.11 2016 в 18:24

А аз съм омерзен и отвратен и от Боко и от Каки и от Батки!
Но това котило така се е срастналата с властта и парите, че няма отърване.
Какво се чуди баш мутрата, че му прилагат мутренски мурафети?
Та на всчкото отгоре се и омерзява.