Двама братя арестувани за убийството в Борисовата градина, баща им е полицай

OFFNews 23 февруари 2017 в 09:04 24974 2

Двама братя арестувани за убийството в Борисовата градина, баща им е полицай

Полицията е арестувала двама братя, заподозрени за убийството на 15-годишния Георги Игнатов. Младежът беше убит на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в столицата, съобщава Нова тв. Оттогава извършителят на убийството се издирва. 

„Във вторник колегите от СДВР и Софийска градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране участие в престъпление на извършител от територията на столицата. Случаят е един от най-обществено значимите през 2015 година и 2016 година”, заяви пред Нова тв главният секретар на МВР Георги Костов.

Единият от братята е арестуван в дома му, а другият - на работно му място след нощна смяна. По информация на Нова тв бащата на момчетата е полицай.

Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка. 

Няколко месеца след инцидента тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова призна провала на разследващите по случая. 

По-рано днес стана ясно, че има един арестуван по случая. По непотвърдена информация, единият от извършителите е студент по право в Благоевградския университет, променил външността си, а през 2015 година, когато е станало убийството, е бил ученик. В момента той е на 19 години.

Очаква се днес от МВР да дадат повече информация за извършителя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови