Бъчварова призна провала на МВР по две убийства

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2015 в 10:22 11905 11

Румяна Бъчварова

Снимка Булфото/ Александър Михайлов

Румяна Бъчварова

Вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че МВР не е успяло да се справи с два случая - убийството на автомагистрала "Струма" с главен заподозрян Емил Чачев - Ембака и убийството на ученик в Борисовата градина. 

"Това е един от случаите (убийството на магистралата - бел. ред.), в които не сме успели да се справим. Това е видно. Той (основният заподозрян) е бил ясен, бил е един от хората, които са завели пострадалия до болницата... Има предположения, че е извън страната. Предприели сме необходимите мерки. Не можем да оставим престъпление да не бъде наказано.

Имаме и други случаи, при които още нямаме резултат - това е убийството в Борисовата градина. Докладват ми всяка седмица, свършена е много работа. Не се отказваме, но няма бързи резултати", каза Бъчварова.

За последните случаи на показни престъпления от рецидивисти, които не са в затвора - например кражбата на два автомобила от гараж с камера - Бъчварова заяви, че фактът, че такива хора са на свобода показва състоянието, в което се намира цялата правораздавателна система, а именно "неадекватно на извършените престъпления".

Министърът коментира и потока на бежанци към страната ни. Той основно идва нелегално през границата с Турция, каза Бъчварова. МВР следи и границата с Македония, Сърбия и Гърция.

"В Гърция са най-големите маси - всеки ден има 1000 и 3000, които пристигат. Техният маршрут в момента не минава през България, но ако другите маршрути се провалят, това не е изключено", предупреди тя и допълни, че МВР започва разкриването на допълнителни центрове за регистрация на бежанци.

Вчера решихме да разкрием допълнителни центрове за регистрация на бежанците. Целта ни е да регистрираме всички, дори тези, които минават нелегално. Първата регистрация е много важен фактор за по-нататъшното разпределение. Гърция и Македония не успяват да регистрират всички мигранти, там е по-лесно да се премине. При нас над 95% се регистрират. Те имат право да получат бежански статут.

Вътрешният министър коментира и казуса "Пеевски". На въпрос дали той ще излезе от политиката тя отговори:

"Не съм забелязала активното присъствие в политиката на Делян Пеевски. Това е теза, която само той може да потвърди или отрече. Засиленият интерес към неговата личност и поведение е обясним на фона на последните две години.

За бизнеса му - трябва да следим развитието, за да потвърдим тезите.

По отношение на участието му като собственик на медии, извън становището на конкретните органи, за обществото е по-добре да знае кой е собственикът, отколкото да не го знае".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2015 в 18:05

До "РеференDOOM"
До колкото си спомням, в кроят на мандата на ОДС, не е подписан договор, а меморандум. И предполагаемата цена е била 60лв на ..., а по късно е подписан договор, след това и няколко анекса и цената става 400лв на ...

01.09 2015 в 17:07

До коментара на 9.
Съвсемодосаденсъм от несъстоятелноста на професионалното ръководство в МВР НАЧЕЛОС ГАВ .СЕК гк.,назначаванена едни хора получили наказания ,на още по високи ръководни длъжности.
Това е абсурдно , но другото е по страшно че ;;
природата не търпи празни пространства.
Пристъпниците рано или късно отиват в затвора.
Политиците като в случая несправили се свластта ,доста бързо отиват е забавление .
Или май за някой в БГ съжилявам че го казвам но дано не съм прав.

01.09 2015 в 15:09

Провала е за цялото правителство...

01.09 2015 в 14:10

Абе, кой пусна Волен из коментарите? Хапчета няма ли?

01.09 2015 в 13:13

Но нека се върнем "командирския" период на републиката с един цитат:

София, 13.06.2001г. брифинг след подписването на договорите за изграждане на нова мощност в ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК" 1 и рехабилитация на ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК" 3.

Изказване на Ричард Мардън.
"Искам също така да разгледаме и този твърде чувствителен за широката публика въпрос за цените, който вече много пъти ни се задава и аз нерядко съм казвал, че при нашата централа Марица Изток 1 няма да има никакво основание цените за потребителите в България да нарастват. Енергията, произвеждана в нашата централа, ще бъде най-евтината, която може да се получи от нова електроенергийна мощност. В момент, в който около 10-20% от българските енергийни мощности ще трябва да бъдат изведени от експлоатация, ще се появи нашата нова електроцентрала, която ще произвежда най-евтиният ток, който в момента може да се намери в региона и в България. Цената на нашия ток ще бъде приблизително 3 и половина цента, макар че и в първите няколко години ще бъде 4 - 4 и нещо, а след това ще спадне до 2 и половина цента. И това ще бъде най-ефективната електроцентрала в региона."

Допълнение на Д.Тафров:
"По повод на въпроса за цените: цените не се предвижда да се повишават. Цените се предвижда само да се намаляват и това ще стане на три пъти. Това е предвидено и в двете споразумения. Аз ще подчертая първите два, защото са по-скорошни. Първият е след 3-4 месеца, когато се договорят окончателните финансови условия - лихви, такси, данъци. Ако се договорят по-ниски от тези, които са в споразумението, финансовият модел ще се измени и цените ще бъдат понижени. Ако са по-високи, този риск остава за нашите американски партньори, за чуждестранния инвеститор. Вторият път, когато се очаква ревизия - това е след края на строителството. След края на строителството ще се видят действително сложените разходи и ако те са по-ниски от тези, които са заложени във финансовия модел, отново ще настъпи корекция на цената. Ако са по-високи, рискът остава за инвеститора и цената не се повишава. Има и трета ревизия, която е по-късно в процеса на действие на договора за изкупуване на електроенергия."


Толкова за "бъркането".
"Цената на нашия ток ще бъде приблизително 3 и половина цента, макар че и в първите няколко години ще бъде 4 - 4 и нещо, а след това ще спадне до 2 и половина цента."Такива полови органи без име с едно "До" отгоре им трябва да се бесят публично! Но е редно и демократично преди това да бъдат заставени да напишат с кръв подобни цитати. За да е сигурно, че са запомнили поне нещо от този свят.

01.09 2015 в 13:00

До "додаджията" предпочел да напише "До".
Горе в дясно има лупичка в тъмносиво или бледочерно (според зависи) поленце. Цъкни в него и напиши "Тим-и-мушка еди коя си по фамилия" да видим колко "новини" свързани с тази пача ще излязат в този толкова "сериозен" и платен проамерикански сайт. Например:

Петкова: Няма основания токът да поскъпне
Американска делегация в България след отказа от 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“
Убеждаваме „Уестингхаус“ да участва с 49% в VII блок на АЕЦ „Козлодуй“
Не се работи по „Южен поток“, увери енергийният министър
Петкова: Няма основания токът да поскъпне
Нямам общо с цената на тока, не знам защо бизнесът ще ми иска оставката
БЕХ взема нов заем, за да спаси НЕК

и прочее.
А ето и черешката на тортата, как енергинийната министерка се мята да ни покаже, че цената на тока от "американските" тецове щяла да намалее с 31%!

" Общото намаление е 31%. С "Марица Изток 3" е 17% и 14% е намалението с "Марица Изток 1", допълни Петкова. "

https://goo.gl/Nkdq8M


Мда-а-ааммммм... може би в теорията на конспирацията, която ти се привижда е объркано едно "и"? може би вместо "и" трябва да е "я"?
:))

01.09 2015 в 11:30

Тези теории на конспирацията едва ли имат място в сериозен сайт като OFFNews, някой май се е объркал с ПИК.
За съжаление в живота нещата не са толкова-черно бели. Това не ви е епизод от криминално сериалче. Не винаги ги хващат лошите. Пък и американските ТЕЦ-ове ви бъркат в здравето, неизвестно защо. Ама нашенеца нали разбира от всичко, особено ако си прекарва времето да слуша нелепиците на националистите... Липсва им на някои хора комунизма май.

01.09 2015 в 11:00

Ами хайде пък госпожа Бъчварова да каже за поне едно разкрито знаково убийство през последните 20 години...

Поне едно единствено! С този милиарден бюджет и най-много куки на глава в Европа и с най-голям процент от БВП би трябвало са малко по-ефективни от нула?!

01.09 2015 в 10:56

За кво си мие тая патка ръцете с правораздавателната система - да, там има проблем,да, там има много неадекватни кадри и все пак те прилагат наказания в рамките, предоставени им от законодателната власт. Това, че има престъпници на свобода, изнасилвачи в отпуска, крадци без наказания показва,че не само съдебната система има проблем, ами че и санкциите ни са толкова смешни и жалки,че и дребните риби не ги е страх.
В общи линии госпожата реши да си измие ръцете по всички въпроси, по които не и достига капацитет да реши. Срамно е да се появиш и да кажеш,че за толкова нашумяло пресъпление като убийството на момчето в Борисова няма резултати ! А всичките пари, които всяка година се наливат в МВР ??? А всичките ония пазватни, по професия полицаи, дето вардят политиците и преджодбват тинейджърите в Борисова за стръкче марихуана ? От видеото с убиеца е видно,че е тинейджър/младеж и кво се оказва, че едно пишлеме е по-хитро от целия капацитет и възможности на МВР ли ?

01.09 2015 в 10:45

Ай....... забравих титана на математиката и физиката - ТИМ-и-мушка! Оная дето разправяше че е постигнала 31% НАМАЛЕНИЕ на закованите в договор изкупни цени на "американските" тецове! А то се оказа, че в единия предложението било за 14% намаление, а в другия 17%...
ТИТАН!
А колко всъщност са договорили, ще разберем... когато изтече срока на давност на "секретно"-то. Или като ги обесим тези по Цариградско.
Знае ли човек.