Зомботрони

Николай Фенерски 01 март 2015 в 10:02 7425 0

Зомботрон. Уж се движи и говори, но няма свои мисли и чувства.

Лоши времена настъпиха, братя и сестри. Сега са постни дни, да се помълчи трябва, помолих се Господ да ми прости волнодумствата. Но бидох обвинен в липса на ясна позиция и в дезориентираност. По въпроса за Немцов. По този въпрос не искам да имам друга позиция освен тази – Бог да го прости. Това е позицията ми на православен. Той вече не е между живите. Убиха го. Преди това убиха Политковская, Литвиненко... Георги Марков убиха. И Кенеди убиха... Гадините са жестоки и безскрупулни. Зверствата на ФСБ (КГБ), ЦРУ са винаги едни и същи, зверски, хладнокръвно извършени. Разбира се, че срещу тях имам позиция ясна и категорична. Но как да кажа кой е убил Немцов, като нямам доказателства? Убийците са го убили, а те са изчадия, те са зомботрони, ходещи трупове, цапат по земята  известно време, но всъщност са мъртви още приживе. Дали заради политика, или заради други интереси, те са такива, антихристи. Путиновият режим се преструва на православен. Под хастара, под покривалото обаче си е кагебистки и това ще му изяде главата. Ако беше истински православен, щеше да оцелее. Сега обаче ще му е трудно, защото само се преструва, защото времето ни е лицемерно, защото вече сме само в Божиите ръце. Не в собствените си. Путиновият режим не умее по друг начин. Бих ги разбрал, ако изградят държавата си наново и по друг начин. Но тази държава също като нашата е покварена от комунистическата зараза, прогнила и разкапана е в същността си. И да иска, не може да бъде православна. Защото е жестока. Липсва им елементарна хуманност.

Така, държавата не е православна. Страната е такава. Правете разлика между двете. И нашата държава не е православна, а православните хора останаха малко. Намаляват от ден на ден и това води до катаклизмите в света. Но като казвам православните, не влагам автоматика, може да има православни по душа човешки същества, които са живели праведно някъде в Нова Зеландия, да речем и за които също Бог си има добри планове. Да не взема сега да наруша каноните, само ми се иска ние всички човеци да не се месим в Божиите дела. Да си вършим нашата работа, па каквото ще да става. Та довършвам започнатата мисъл – остават все по-малко свестните и съмняващите се. Светът се модернизира, живуркаме си лековато, с много удобства, с плазми и интернет, с вещи и джиджавки. И заспахме, и забравихме, че имаме друга мисия. Безметежно ни е едно такова. Зяпаме медиите и мрънкаме в хор. Привидно в два хора. Не се сещаме, че оцеляването на света зависи от оцеляването на моята и твоята душа поотделно. И тук вече ще ползвам точната дума, стига с политкоректния език – не оцеляването, а спасението на душите ни е по-важно от всичко друго. Седнал съм да проповядвам, ама не четете, ако не ви е приятно, днеска ми е проповедническо. Коментарите отдолу ще ги спра, за да не се изкушавате и вие да влизате в грях заради мен.

Антихристи са всички злодеи, които са взели Православието на мушка. И разкатават страните, в които още я има Православната църква – България, Гърция, Русия. Отвътре или отвън, те ни нападат. Дали с тайни служби, дали с външни НПО, няма значение, целта е една, да ни разкатаят православната фамилия. Да ни унижат и унищожат. Не ми се привиждат дяволи навсякъде, само наблюдавам накъде се е запътило целокупно човечеството. Ето я моята позиция – дяволите са навсякъде. Те са и в Кремъл, и в политическите централи по цял свят. Врагове са им хората с чисти вътрешни светове, хората с праведен живот, от които не твърдя, че съм, но към които мечтая да се присъединя.

Зомботроните се люшкат между двата края на махалото. Комунистическите зомботрони като Волгин по цял ден блеят едно и също, за тях ония червендалести тъпанари са чисти сълзици, те не вярват в съществуването на оня реален свят, нарисуван във филма „Левиатан“. Антикомунистическите зомботрони са на другия полюс и не пропускат да отбележат колко единствен и неделим е светът на Левиатан, злодеят в същия филм, как е вездесъщ и как е погълнал без остатък цялата Православна църква дори. И правят и следващата крачка – слагат знак за тъждество между Православието и Путиновия режим, сливат ги някак странно в едно, както са ги слели във филма, и изкривяват цялата представа за Църквата. И какво излиза накрая? Комунистите са антихристи, антикомунистите също са антихристи. Така е. Това им е мечтата на антихристите, идеологически всички да са срещу Православието, да го обвинят в какво ли не, само и само да го подкопаят. Това е войната. Ще убият още много в нея.

За протокола само да отбележа, че днес понятията комунизъм и фашизъм нямат нищо общо с първичния си замисъл. До ден днешен в центъра на Бела Слатина си стои непокътната онази каменна вещица, пиедесталът е висок, гледа с високомерие на цялото градче, тази нейна висота е много удобна, оказва се, на всички днешни "леберали" и демократи, явно имат една и съща цел, да са отгоре, да са над другите, да задушават с присъствието си всичко светло и красиво. Докато това проклятие тегне над града, той бел ден нема да види. В центъра на Бургас е онзи комунистически войник, вдигнал ръка нагоре като за благословия. Ама черна благословия, дяволска. В центъра на София, Пловдив, Русе и т. н. положението е същото – проклятията си стоят. Е как да прокопсаме с толкова проклятия навсякъде? И защо не ги махат, питате ли се? Защото им изнасят. Защото им държат народонаселението омагьосано, маносано, обсебено от тия демони. И какво излиза накрая? И едните, и другите имат една и съща цел, ама не щото всички са маскари, а понеже такъв им е интересът и имат общ враг – Православието.

Бай Ганю бил балкански тарикат, обвиниха ме в байганювщина, понеже не заклеймявам убийството на Немцов като дело на Путиновия режим. А аз не искам да казвам нещо, което може и да не е истина. Не обичам недоказаните обвинения. Конкретно за този случай говоря. Ако са си го убили те, зле за тях, превърнал се е пак някой в убиец, ако са го убили други, и за тях зле, няма добро убийство. Православието е над режимите. Над политическите фигурки и шахматните партийки върху дъската на света. Убийството е грях навсякъде, независимо дали е убит руски политик, иракски деца на улицата, френски карикатуристи. Никои убийства не са по-мерзки от други убийства. Православието осъжда убийството като такова, няма добро убийство. Православието е трън в очите на дяволите и те работят срещу него неуморно. Те искат да докажат, че има и полезно, добронамерено или оправдано убийство. Или че едно е по-важно от друго. Това е разделението, тук е фронтовата линия, граничната бразда, а не другаде, както удобно ни замъгляват съзнанието същите демони. Няма добър Запад и лоша Русия, няма и добра Русия и лош Запад, има Христос, има борба за всяка душа, има Православен редут. Твоята и моята душа също са важни. Най-важните. Те са полето на битката, те са територията, която искат да превземат онези. Това достатъчно ясна позиция ли е, приятели? Питам онези, дето ме обвиняват в конформизъм, балкански тарикатлък и съучастие в злодействата на ония руски гадове. Сори, друга не мога да имам. Не мога да вляза във филмите ви.

"Левиатан" е лош филм именно заради похулването на Православието, не заради показването на истинското лице на властимащите. Актьорът, който играе кмета на оня северен град, е великолепен. Това друг освен руски актьор не може да го изиграе, да докара тоя разноглед пуст свински поглед, в Холивуд нямат такъв актьор, който да го докара така. Обаче не спазиха мярката пичовете с тоя филм. Прекрачиха границата на грубата манипулация.

Ей така, спираш да ги гледаш, да ги слушаш, спираш да мислиш за тях, спираш да се поддаваш на пропагандите от двете страни, защото те всъщност са една пропаганда, затваряш сетивата си навън, отваряш ги навътре в съзнанието си и си говориш с Твореца на всичко видимо и невидимо. Той ще ти разкрие всеки замисъл и ще те успокои. Не се обръщам към вас сега, сам си приказвам. А може да се опитате да не бъдете чак такива зомботрони. Да не оставяте друг да мисли вместо вас. Да се съмнявате. Да не се поддавате на махалото. Да не ви повлича инерцията му. Много мощна стана тя напоследък. Но още може, аз съм песи оптимист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови