Топ 10 на най-шумните светски скандали за 2020 година

Венци Мицов 01 януари 2021 в 10:31 8775 0

2020 година наистина ни показа, че живеем в държавата на парадоксите.

Какво? Мислите, че си измислям? Имате много здраве!

Само в една държава на парадоксите можем да имаме светски живот по време на локдаун.

VIP партите няма - VIP скандали има.

Коктейли и дискотеки няма - драми и публични трагедии има.

В края на тази отлитаща с мръсна газ и аромат на ваксини година аз, като един същий Мондьо, реших да ви направя съпричастни към 10 от най-култовите светски скандала, които съпътстваха една година на кюлчета, чекмеджета, дезинфектанти, маски и чайче, направено от любимия на всички ни Мангъров...

Но да не ви занимавам повече, а да започвам, че масите ни чакат.

10. Графа не взе нито една награда от Бг радио

Тази новина предизвика грандиозен скандал... в душата ми.

Няма как наградите на БГ радио да съществуват, ако Владимир Ампов - Царя не спечели поне 2, да не кажа 4.

Впрочем, дори да не си давате сметка в момента, това е повратен момент в историята на българския шоубизнес. Това е началото на нова революция, на битка на поколенията. Един вид, българската поп музика вече не е същата - тя преживя своята културна революция и сега можем само да се надяваме, че здравите сили догодина ще възстановят баланса, защото, както знаете, ние държим на баланса - 2 за Графа, 2 за Павел и Венци Венц, 2 за Криско и една за цялостно творчество на Веско Маринов.

А сега да оставим наградите на БГ радио и да видим кой е на 9 позиция в тази класация.

9. Жени Калканджиева почерпи комшиите си с яйца

Това е една история, която се случи в навечерието на Гергьовден. Мис България 1995 и четвърта по хубост в света Жени Калканджиева реши да почерпи съседите си с яйца.

Е, яйцата не бяха сварени, освен това тя реши да ги почерпи от разстояние, но това са подробности. Никой не може да упрекне шефката на "Визаж", че е спазила изискванията на НОЩ за социална дистанция.

Историята с яйчената канонада на Жени Калканджиева, която разведри иначе тегавите месеци на социална изолация, имаше и своята предистория - две седмици преди яйчената битка съпругът на Жени бе в основата на друг скандал, пак с комшиите. Изобщо - това да имаш драми със съседите никога не е много хубаво.

Историята завърши с 300 лева глоба за дребно хулиганство, но за нас това бяха безценни мигове по писане на статуси в социалните мрежи, с които възпяхме Жени, комшиите и яйцата като такива. Изобщо, през 2020 ние бяхме основен двигател в светските скандали и следващите предложения в класацията ми ще потвърдят този факт...

8. Фейсбук срещу Кубрат Пулев

Да започнем с това, че тази година за втори път в историята на KLETA MAJKA BALGARIQ имахме претендент за световната титла по бокс - Кубрат Пулев.

Което очевидно не беше достатъчно някоя българска телевизия да излъча мача на Пулев и Джошуа, защото българските телевизии бяха заети или да излъчват за 570 път "Умирай трудно" 3, или да предават повторение на мача Царско село-Витоша Бистрица.

Добре, че се оказа не много сложно все пак да гледаме мача - срещу някакви си 3 лева онлайн. Само че ние пари за такива глупости не даваме, та най-търсеното словосъчетание за вечерта в българския интернет беше "free online stream Kubrat".

Мачът започна, Кубрат не беше във форма, издържа до 9 рунд и бе нокаутиран. И тогава настана страшното...

"Не искаме невъзпитани боксьори!". "Не искаме мачовци, искаме интелектуалци на ринга!". "ZA TOVA LI TARSIH 3 4ASA KADE DA GO GLEDAM BESPLATNO VE???" - избухнаха всички мрежи.

"Аз ако бях, щях да се държа по-добре от Пулев" - пишеха едни.

"Джошуа беше вежлив, аз бях за него" - пишеха други.

"Нема да викам за некакъв боксьор, само защото е българин" - пишеха трети.

После обаче се оказа, че Пулев е прекарал COVID и двойна бронхопневмония и на практика е истински подвиг, че е издържал до девети рунд. Това обаче не го коментирахме, защото се появи нов участник в класацията...

7. Фейсбук срещу Мария Бакалова

Както знаете, Мария Бакалова е изгряваща световна звезда и за крехката си възраст вече е постигнала повече, отколкото целият Фейсбук накуп ще постигнем за 10 живота. Например - гледана е от многомилионна публика в цял свят, вече бе гост на всички световно известни лейтнайт шоупрограми в Щатите и сега е номинирана за куп награди.

Младата българска актриса, която рязко изгря на световната сцена с ролята си в "Борат 2" като партньорка на въздесъщия Саша Барон Коен, обаче се оказа трън в очите на родната фейсбук експертиза.

"Тоя филм е много тъп! Аз не мога да харесам нещо, само защото някаква си там българка участвала в него" - изригна някаква дама на име Розалина.

Дамата на име Розалина изведнъж обясни на зажаднелите за нейната експертиза безработни кибици в социалните мрежи, че нейните високи като Хималаите критерии не позволяват тя да си затвори очите поред тоя бездарен филм.

И тук част от ляволибералната диаспора изръкопляска, по стар навик всички пуснаха статуси от типа "Ами да, Ганьо си е Ганьо, дори в Холивуд" и отидоха да си сипят по едно пънмпкин спайс соево лате макиато със стевия.

Питате се какво светско и какво скандално има в тая новина?

Нищо. Мария Бакалова ще си вземе всички полагащи ѝ се награди, най-вероятно ще е фаворит и за статуетка "Оскар", а ние, носителите на истерично-малоумната експертиза на стомашните си киселини, ще напишем - "AS NQMA DA HARESAM TAQ WE"!!!

И с това животът ще продължи... по един или друг начин.

6. Цвета Караянчева подари използваните килими (трета употреба) от парламента на театъра в Кърджали

Следващият текущ годишен скандал иде да покаже, че няма ненаказано добро...

Той представлява горе-долу следното...

Един ден шефката на парламента Цвета Караянчева се събудила. Това се случило рано сутринта, защото шефовете на парламента у нас не спят много. Те мислят за добруването на KLETIQ BALGARSKI NAROT и самата Цвета не прави изключение в това отношение.

Представям си как Караянчева се е замислила. Казала си е сигурно - "Културата изживява тежки мигове! Трябва да им помогнем!!!".

И тук Цвета Караянчева светкавично е взела мъдро и далновидно решение. Да вземе употребяваните килими от парламента, да ги изпере на някоя автомивка и да ги прати на театъра в Кърджали!

Ето така се прави! Ето така се помага на културата!

Само че, вместо да ръкопляскаме и да станем прави, хвърляйки шапки (или кой каквото има), ние взехме да дуднем, че това е обида към културата, че вместо да финансира нещо, държавата се подиграва с килими втора ръка...

Неблагодарници бе, ей...

Следващия път, госпожо Караянчева, не помагайте на никого. Тоя неблагодарен народ не Ви заслужава.

А ние оставяме килимите и се качваме по стълбичката още едно място нагоре...

5. Гошо от "Почивка" пусна своя модна линия

По Коледа стават чудеса!!!

Това го знаем всички. Но чак такова чудо не сме очаквали.

Гошо от Почивка, легендата на българския шит хоп, който от години твори от далечна Малага сити, бейби, пусна своя модна линия.

Човекът, който срещу 20 евро може да произведе песен по ваше желание, а срещу малко повече - да ѝ снима клип, се впусна в необятния и сложен път на мърчъндайзинга и предложи за всички нас, които се чудим какво да подарим на близките си по Коледа, истинска алтернатива.

Тук скандал няма. По-скоро е скандално, че Гошо не се е сетил по-рано. Досега да съм си купил поне 20 тениски, че съм му огромен фен!

"Жорйе, Жорйе, щйе сйе кача горйе!!!"

4. Поп фолк звезди станаха протестъри

"Искаме оставка на главния прокурор Гешев" - скандираха едни протестиращи тази година.

"Искаме оставка на Борисов" - скандираха други.

"Искаме правова държава" - скандираха трети.

"Искаме край на корупцията" -скандираха четвърти.

Годината беше белязана от протести, но властта все се измъкваше с аргумента, че в исканията нямало конкретика. И тогава, когато всички бяхме отчаяни, че тая конкретика все ни бяга, се появи една група протестъри, която имаше свое конкретно искане.

"ИСКАМЕ ДА ОТВОРИТЕ ВЕДНАГА ДИСКОТЕКИТЕ!!!"

И когато стреснато всички обърнахме взор към тази смайваща конкретика, видяхме следната компания:

Емануела, Галин и приятели се оказаха поп-фолк революционери, а властта се притесни сериозно и в резултат на това се роди следващото място в нашата класация...

3. Митю Пайнера печели финансиране

В края на годината държавата реши да помогне на компании, ударени от пандемията. И както стана ясно, с 2 гранта от по 150 000 клети деноминирани български лева бе подпомогната чалга индустрията в лицето на "Пайнер ЕООД".

Смее ли държавата да не подпомогне? Нали видяхте кой излезе на протест?

Впрочем, поп фолк индустрията отдавна е единствената функционираща у нас шоу индустрия и това, че са ѝ дали пари, показва само, че за нас чалгата е приоритет. По-добре на Митю Пайнера, отколкото на театъра и оркестъра в един близък до София провинциален град например...

Но млъкни, сърце...

ВТОРО МЯСТО НЕ СЕ ПРИСЪЖДА!!! ЗАЩОТО ТАКА!!!

1. Мегз повежда движението #metoo

Тая история е колкото смешна, толкова и тъжна...

Накратко, родната риалити звезда и моделиерка и не знам още какво Мегз обвини журналиста Мартин Карбовски в сексуален тормоз.

Шах и мат.

Това е една история, която разказва как може да се създаде скандал от нищото.

Сега... истината е, че не знам как политкоректно да преразкажа тази история, но е факт, че месец след този пост Мартин остана без предаване в bTV. А Мегз не получи предаване за правата и либералните ценности в bTV.

Ако искате, ме наречете "уайт траш", но от бекграунда на дамата не оставам с пълно доверие под твърденията ѝ.

Просто скандалите продават. Макар и за малко, макар и за около седмица-две.

Но определено, ако нещо от 2020 може да носи името "светски скандал", то именно тази случка заслужава първото място.

А вие се замислете защо скандалите ги правят обикновено хора, които няма какво друго да ви предложат... освен скандали.

И после, когато си отговорите на този въпрос, си отговорете и на следващия - кои са най-големите скандалджии и какво освен скандалите им познавате.

С това ви оставям. Изминалата година беше трудна, много наши приятели и познати си отидоха от онова, което Мангъров лекува с чайче, и изобщо - самата година си беше един скандал.

Макар и не светски.

Желая на всички през 2021 да имаме повече светски скандали и по-малко пресконференции на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

И ви прегръщам!

Светът е оцелял, защото...защото имаме скандал.

Ваш Венци!!!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови