Евгений Дайнов: Готви се нова схема - Цветан Василев премиер

Евгений Дайнов Последна промяна на 30 май 2014 в 13:58 58891 112

Евгений Дайнов
Евгений Дайнов

Обикновено последен научавам, както от столичния безжичен телеграф, така и от наблюденията си върху внезапни промени в поведението на емблематични фигури, какво се готви „зад кулисите“. Което означава, че когато идентифицирам, каква манджа се бърка – това вече не е новина за половин София. От две седмици почти са ни сготвили една манджа, за която очевидно всички знаят, но всички си траят. Може би защото доста хора вече търсят своето парче мръвка в нея...

Един от помощник-готвачите, обаче, на име Бареков, вчера издаде достатъчно за основните компоненти на манджата, та тя да може (и да трябва) вече да бъде коментирана. За да не се стигне до момента тя да бъде дегустирана или – да не дава Господ! – поглъщана.

Слушайте сега, за да не продължавате да си мислите, че „Пеевски-в-ДАНС“ беше дъното. Не беше.
Схемата е следната. След следващите парламентарни избори, в парламента да се сформира мнозинство България без цензура (ББЦ) - ББЦ – начело с Бареков. БСП, обаче, не начело със Станишев, а с Михаил Миков или Драгомир Стойнев, сегашният титуляр на министерството на Южен поток.

Този анонс Бареков вече направи, когато заяви, че е готов за министър-председател от името на ББЦ и БСП, само че първо социалистите да благоволят да махнат Станишев и да монтират отгоре си или Миков, или Стойнев.

Безжичният телеграф обаче предава, а промените в поведението на различни фигури потвърждават, че големият план не е изпълнителната власт да бъде оглавена от Бареков. Той все пак е все още само помощник-готвач. Големият план е, от името на ББЦ и БСП като министър-председател да се изявява... банкерът Цветан Василев. На Бареков май още не му е съобщено за тази подробност.

Има, съгласете се, логика в плана. След като очевидно се дистанцира от Пеевски и от ДПС (слуховете за близост с БСП са винаги били преувеличени), Василев също толкова очевидно си е задал въпроса, който всеки задкулисен кукловод рано или късно си задава: „За какъв дявол да управлявам чрез някакви други хора или организации, от които всеки момент мога да очаквам някакъв номер, след като мога да управлявам директно?“

По силата на тази логика, в Русия отдавна директно управлява КГБ. Защото кагебистите не виждат причина, като едно време, да управляват чрез някакви партии, централни комитети или президиуми. На места в Източна Украйна регионалната власт директно се упражнява от олигарси, които не минават през партии или други институции.

Примерите, демек, са налице. И те се намират в света, в който Цветан Василев (и такива като него) се чувстват най-свойски и който приемат за най-легитимен – бившия СССР. Какво тогава му пречи да се опита да направи същото в България, троянския кон на Русия в Европа?

Дали тази (или подобна на нея) схема ще успее – това зависи от цялата политическа система на България, вкл. нейния компонент „гражданско общество“. По принцип, цялата работа – макар вече обявена от Бареков като стартирала – е толкова безумна, че не би трябвало да има никакви шансове за успех. Но пък основните фигури, въвлечени в нея няма как да не знаят, в какво участват. Следователно, те я намират за реалистична. А щом схемата е вече и обявена, значи някакви хора и ресурси са подредени и задвижени за нейната реализация.

А и помислете си: не звучеше ли безумно, на 1 юни миналата година, Пеевски да бъде назначен за шеф на ДАНС? Звучеше. Ама назначението все пак се състоя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 05:06

ЛАЙНОВ,ТИ СИ ДИРЕКТНО ЗА ЛУДНИЦА

09.06 2014 в 14:43

Ще стане премиер, ама ....друг път и ако до тогава не е някъде другаде.

01.06 2014 в 12:22

@ киликандзер

Уби ме от смях приятел, благодаря АХАХХАХА :D

31.05 2014 в 14:44

Ехее, количеството анти-Дайнов тролене достигна 7.5 Барека. Да видим до вечерта дали ще удари 10 Барека-един Килобарек.

31.05 2014 в 13:11

Обяснете зашо навсякъде в страната, където ГЕРБ управлява общините "Лафка" получава без търг всички места, а където е БСП - не?

Къде е Дянков - вицепремиер при ГЕРБ? В Москва! В надзора на ВТБ - банката-майка на КТБ и Борисов. По Бойково време всички пари на държавата бяха в КТБ, а Орешарски (Станишев) ги извади оттам.

Има и много още факти. Например връзката Общински съвет София - Ковачки. Тече процедура по приватизация на Общинска банка, нали? Познахте ли купувачът на общинските дялове? Да - съдружникът в тази банка - Ковачки.

31.05 2014 в 10:10

Дайнов, айде стига глупости, дърт мъж си, уж професор, не се излагай повече.

31.05 2014 в 08:41

поредната глупост от стана на мрежата Капитал, то бива бива завист,а виждаме игрите на г-н олигархът,които не спират с всяко правителство,айде стига глупости, ще ви помоля.

31.05 2014 в 08:16

Моля и интелигентната и интелектната публика и бардоподобните в кратка,разбираема форма да ми обясни и докаже какво е ужасното и Пеевски и в Цв.Василев!!?Ангел

31.05 2014 в 01:12

Да не забравяме, че всички държавни пари бяха на депозит в банката на Василев. Дойде Станишев и БСП и ги махна оттам. И естествено всички гракнаха срещу това правителство и ще го свалят, т.е ще махнат Станишев, а правителството само ще се попромени. Затова и Първанов и Бойко скачат срещу Станишев. Така на времето руснаците свалиха Виденов, заради газа. След което Бакърджиев им подписа. И да напомня - Симеон Дянков не само стана ректор в Москва!!!, но и е в надзора на ВТБ на Русия - "майката" на КТБ. А ВТБ прехвърли Булгартабак на Бойко Борисов.

31.05 2014 в 00:47

С две думи: "Празни мисли на един празен човек"... защо само ми трябваше да ги чета (па и да ги коментирам) незнам... предполагам бирата има влияние над тези мои решения. С риск да прозвуча като бесепарски трол, това което дайнов прави е: "Стягайте се братя, борбата е на живот и смърт, какво чакате още, че не протестирате. Идват Жан Виденов и Путин заедно да стават министър прецедатели на куп"