Орешарски: Ще има промени в кабинета

Нели Чолашка 30 май 2014 в 10:26 7825 16

Снимка Сергей Антонов

Пламен Орешарски

Предстоят промени в кабинета, официално обяви премиерът Пламен Орешарски.

Това се случи в кулоарите на парламента след гласуването на четвъртия вот на недоверие към кабинета, след който правителството на Орешарски за пореден път оцеля с гласовете на БСП и ДПС и мълчаливата подкрепа на "Атака" (националистите бяха в пленарна зала, но не участваха в гласуването).

Той отказа да отговори в кои ресори ще са промените. На въпрос дали ще бъдат сменени 5-6 министри Орешарски уточни, че няма да са чак толкова много.

По думите му промените в кабинета все още не са обсъдени с БСП и ДПС. Кои са слабите сектори, в които има нужда от промени, премиерът ще обяви, когато мотивира смяната на конкретни министри.

Министър-председателят напомни, че персонални промени ще са нужни най-малкото, защото министърът на екологията Искра Михалова най-вероятно ще стане евродепутат.

Орешарски обеща скоро да отчете изминалата една година от работата на неговия кабинет (вчера стана година от избора на кабинета "Орешарски").

Преобладаваща част от социалните ангажименти в програмата, които декларирахме преди една година, към днешна дата са изпълнени – близо 90%, отчете премиерът. 

От изявлението на Пламен Орешарски стана ясно, че няма намерение да подаде оставка и не усеща разколебаване на подкрепата нито от БСП, нито от ДПС.

Той призна обаче, че очаква всичко - дори и правителство с нов министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!