Няма да има "ДПС-арски шут" по кабинета "Орешарски"

OFFNews 30 май 2014 в 11:21 4834 9

Лютви Местан

Снимка БГНЕС, Архив

"Ние с нито едно свое действие сега и оттук нататък няма да дадем основание за реанимиране на други митове като ДПС-арски шут и т.н., ще изграждаме образа на солиден политически субект, в който може да се има доверие - и когато нещата вървят добре, и в ситуация на криза."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан на въпроса какво трябва да се случи, за да се обмисли оставка на кабинета.

Местан каза също, че все още не е провел консултации с левицата, защото БСП имат нужда от повече време, за да направят анализ на изборните резултати.

Местан коментира и промените в кабинета, които се налагат заради избора на екоминистъра Искра Михайлова за евродепутат. 

"Няма защо да ви заблуждам, че предложението за нов министър ще дойде непременно от министър-председателя Орешарски, не. Избирам да бъде съвсем честен и да ви кажа - предложението ще дойде от нас, но ще се съгласува с министър-председателя", посочи Местан.

Той заяви, че в момента за поста се обсъждат две възможни имена, като решението вероятно ще бъде взето в понеделник.

На въпрос дали Делян Пеевски ще е следващият екоминистър, Местан отрече и помоли журналистите да не го занимават с предположенията на некомпетентни анализатори.

Попитан дали при евентуален ремонт на кабинета, ДПС ще имат повече от трима министри, Местан отговори, че въпреки добрите си изборни резултати, "ДПС нямат никакви амбиции да разширяват властовите си позиции".

"Ние имаме съзнание, че въпреки растящата подкрепя сме трета политическа сила и въздържането ни от решения, които се полагат на мандатоносител не трябва да се интерпретират като бягство от отговорност, а по-скоро аз ги определям като висока политическа отговорност. Всеки трябва да си знае боя и аз нямам никаква идея да си го надскачам", каза Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews