Кабинетът оцеля, независимите вече не крепят Орешарски

OFFNews Последна промяна на 30 май 2014 в 09:10 11278 26

Пламен Орешарски

Снимка Сергей Антонов

Правителството на Пламен Орешарски оцеля и след днешния вот на недоверие.

С 93 гласа "за", 116 "против" и без "въздържал" се Народното събрание отхвърли вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

"За" вота на недоверие гласува парламентарната група на ГЕРБ и отцепниците в парламента, както през седмицата обеща лидерът им Николай Бареков.

След вота депутатът на ГЕРБ Александър Ненков заяви, че "часът на този кабинет, на това правителство свърши". Той призова пленарната зала да преосмисли решението си и да оттегли доверието си към правителството, защото то било изчерпано.

За да видят вота на депутатите, в Народното събрание бяха премиерът Пламен Орешарски, вицепремиерите Цветлин Йовчев и Даниела Бобева. Те бяха посрещнати с обичайната смесица от овации и викове "оставка".

След вота премиерът Орешарски заяви, че в сектор "Енергетика" са се натрупали грешки, които, по думите му, датират от 80-те години на миналия век.

"Може би двете най-големи грешки се инкасираха през 2000 г. и през 2012 г. - другата. Всички вие знаете както за високите цени на ТЕЦ-овете, така и за залповото вкарване в системата на голям обем ВЕИ-та, които и днес затрудняват сектора", посочи Орешарски.

Министър-председателят изтъкна, че откакто е на власт, кабинетът е предприел редица мерки за подобряване на енергетиката, които са балансирали пазара на електроенергия и са възстановили износа на ток.

Междувременно парламентът отново е под полицейска обсада, на фона на двама души, които въпреки дъжда са дошли, за да поискат оставката на кабинета.

Подобно на миналия петък, и днес районът на Народното събрание е обсаден от много полиция. На всеки ъгъл по пресечките на "Московска" има група полицаи, барикадиран е и входът на парламента откъм БАН. Входът откъм градинката на СУ е "прикрит" с четири буса на жандармерията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2014 в 19:11

Следващия вот на недоверие кога е? За какво ще бъде? Да не се пърди в пленарната зала ли? Вече нямам търпение и той да не мине.

30.05 2014 в 18:04

Жалко...трябваше да падне

30.05 2014 в 15:51

Държавата ни има нужда от пречистваща война!

30.05 2014 в 14:25

Недоверието мина, а дали би минал вот на доверие? Така ще видим дали батака директно ще подкрепят.

Осрафка.

30.05 2014 в 11:59

Kогато една власт изпълнява своите функции и отговорности, а именно, да поощрява добрите и да наказва злите, тогава има истински просперитет и живот в такава нация.
Когато задаваш такъв въпрос ,трябва да си много на ясно,какъв всъщност трябва да бъде животът ти като човек на земята.Какви отговорности трябва да носиш , какви правила трябва да спазваш и каква крайна цел имаш . Ако целта на твоят живот е фокусирана правилно и ако ценностната ти система е изградена върху вечни принципи и норми,тогава никак няма да ти е трудно да проумееш,защо Бог ДОПУСКА лоши хора да бъдат облечени в огромна власт,като тук не трябва в никакъв случай да забравяме,че сатана и той има също възможността да дава власт на тези които му се покланят. Има доста начини да се поклониш на сатана. Нашите управници (като комунистически възпитаници) са поклонници на сатана.Радой Ралин е написал:"Денем набожен, вечер разложен." Не ги гледайте ,че ходят по църкви и се кръстят.

30.05 2014 в 11:49

Когато владетеля на някогашната Вавилонска империя се възгордя и започна да се хвали с постигнатото,от небето дойде глас който каза:
"На теб се известява царю Навуходоносоре,че царството премина от теб; и ще бъдеш изгонен измежду хората, между полските животни ще бъде жилището ти и ще те хранят с трева като говедата; и седем времена ще минат над тебе, докато признаеш, че Всевишният владее над царството на хората и го дава на когото иска."(Данаил 4:31,32)

30.05 2014 в 11:27

мушморок герберастите получиха точно...

колко бе лайно? КОЛКО?!

няма и 10% от вота на ГРАЖДАНИТЕ!


ебавай си капаците мухльо гейберастки!