Избори 2024 по БНТ на 9 юни: Във всяка точка на България и Европа с най-точните резултати и първите коментари

OFFNews 07 юни 2024 в 11:38 3415 0

Излъчването на БНТ в деня на вота

Снимка БНТ

Излъчването на БНТ в деня на вота 2 в 1

На 9 юни, неделя, Българската национална телевизия – както винаги – ще осигури обективно и детайлно отразяване на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и извънредните избори за народни представители. През целия ден, както и в изборната нощ екипите на дирекция „Новини и актуални предавания“ ще осъществяват специални студиа и преки предавания от важните точки в България и в Европа, за да бъдат зрителите информирани най-бързо и точно с прогнозните данни и първите резултати.

В 6:55 ч. по БНТ 1 е началото на сутрешния блок „Избори 2024: Денят започва“ с водещи Мая Костадинова и Георги Любенов. За първите часове на вота, за пътя на Европа след изборите и реформите, пред които е изправен Европейският съюз, как се гласува с машина и с хартиена бюлетина – разяснение за зрителите на БНТ на живо от ЦИК, за какво трябва да внимаваме в изборния ден. След 9:00 ч. Георги Любенов ще посреща в студиото политически анализатори, експерти и много артистични гости, сред които актьорското семейство Албена Павлова и Емил Марков, Стойчо Керев, певицата Кичка Бодурова, както и ще проследи на живо как гласуват политическите лидери в страната, какви са първите им коментари и реакции.

През целия ден извънредните новинарски емисии „По света и у нас“ – в 7:00, 8:00, 9:00 и в 10:00 ч. с водеща Владимира Илиева, в 12:00 ч. и в 15:00 ч. с водеща Надя Обретенова и в 18:00 ч. с водещи Филипа Огнянова и Костадин Филипов – ще обобщават и показват всичко важно в хода на изборния ден.

В 15:20 ч. по БНТ 1 започва „Избори 2024: Големият избор“ с водещи Мариана Векилска, Поли Златарева и Стефан А. Щерев. Превзема ли ни изкуственият интелект, за новите професии и новото нормално – ще гостуват Добромир Иванов и Елица Стоилова. България на глобалната карта – в студиото по темата своите анализи ще направят Надежда Нейнски и Зинаида Златанова. Зрителите на „Избори 2024: Големият избор“ ще видят също актрисите Христина Апостолова и Лазара Златарева – кака Лара, режисьора Галин Стоев, изпълнителите Венци Венц, Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд“ и Рут Колева, преки включвания от важни точки и още.

В 19:00 ч. в ефира на БНТ 1, както и чрез стрийм във всички онлайн канали на Българската национална телевизия, започва „Избори 2024: Резултатът“ с водещи Бойко Василев и Аделина Радева в студиото на БНТ в София и Добрина Чешмеджиева директно от Брюксел.

Екипът на БНТ в белгийската столица ще покаже как гласува Европа – Добрина Чешмеджиева ще бъде в кулоарите на Европейския парламент с анализатори, чието мнение се чува в Европа, а Десислава Апостолова, кореспондентът на БНТ в евроинституциите, от сърцето на Европейския парламент ще показва актуалните резултати от всяка страна членка на Европейския съюз и ще търси коментара за тях на европейските политици.

Специалните пратеници и сътрудниците на БНТ във Франция, Германия, Италия, Централна Европа, Румъния и Гърция ще анализират какво се случва в тези държави и по какъв път ще отведат Европа.

От модерното и високотехнологично Студио 5 на БНТ Бойко Василев и Аделина Радева ще покажат най-точно и бързо на зрителите първите данни от екзитпол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на най-авторитетните социологически агенции „Галъп интернешънъл“ и „Алфа Рисърч“. Репортерите на БНТ ще следят реакциите на политиците в партийните щабове, както и обработката на гласовете в избирателните комисии в страната.

През последните три години, в поредицата от избори, БНТ доказа, че предоставя на аудиторията най-точните резултати и анализи от социолози и експерти, които разясняват политическите процеси задълбочено и компетентно. Водещите политически журналисти от дирекция „Новини и актуални предавания“ на обществената телевизия отразяват обективно политическите позиции и акцентират върху важните и социалнозначими въпроси.

Избори 2024 на 9 юни ще бъдат на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства.

На 9 юни – „Избери важното“ в ефира на БНТ, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android.

Последвайте BNTNEWS.BG във Facebook и Instagram

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх