Теодосий Спасов и Иван Шопов ще изсвирят албума InFusion на живо на 24 ноември

OFFNews 13 ноември 2018 в 15:56 2692 0

Представянето на дългоочаквания албум "InFusion" ("Вливане") на джаз иконата Теодосий Спасов и майстора на електронния звук Иван Шопов ще бъде на 24 ноември в "Пространство 108" (бул. "Раковски" 108, София) с концерт, на който музикантите ще изсвирят всички композиции от албума.

Като специални гости в събитието ще се включат вокална група Авигея и пианистът Димитър Бодуров, участвали и в записите на албума. Визуалната среда ще е дело на Лора Шопова.

Албумът, събрал творчеството на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара) от 2016 г. насам под същото име, съдържа 10 трака. Всички те носят мултижанровия дух на концертите, които двамата музиканти изнасят през последните две години в България и чужбина. Минималистичният джаз, потопен в електронна атмосфера и съчетан с фолклорни елементи, който двамата изпълняват, е претърпял съществена еволюция в студийната версия. Най-значимата новост е, че в записите на всички композиции участват гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката.

Своя принос за създаването на един истински космополитен и вдъхновен от световното културно многообразие албум дават Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски от Полша (саксофон), Мино Синелу от Ню Йорк (перкусии), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии), Аса Карсън от Англия (програминг). Българското начало в творбата подчертават Димитър Бодуров (пиано), Иван Андреев (барабани) и група Авигея (вокали).

"InFusion" вплита в едно различни жанрове и разнообразни музикални традиции. Благодарение на отпечатъка, оставен от международно признатите артисти, които не се страхуват да разчупят собствените си граници и да експериментират, слушателят може с еднаква лекота да се потопи в света на уърлд джаза, да се докосне до съвременната електро фюжън сцена и да се наслади на мултижанрови композиции, които да го изстрелят в различни реалности.



На 24 ноември, по време на концерта-промоция, присъстващите ще могат да се сдобият с албума на щанда във фоайето на "Пространство" 108 на цена 20 лв. След премиерата той ще бъде наличен и онлайн от www.shop.ivanshopov.com, както и в избрани музикални магазини. Предвидено е и специално меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе официално на пазара в началото на 2019 г. като за пълното удоволствие на слушателя артистите подготвят 180-грамов бял винил.

Билети ранно пиле на цена 20 лв. са налични в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) и в системата на ticketportal.bg, НДК, OMV, "На Тъмно" и книжарници "Booktrading". На мястото на събитието билетите ще бъдат на цена 30 лв.

"InFusion" траклист:

01. Anticipation / Предусещане (с участието на Димитър Бодуров)
02. The Lost Whales / Изгубените китове (с участието на Димитър Бодуров)
03. Humility / Смирение (с участието на Димитър Бодуров)
04. The Cloud Creator / Създателят на облаци (с участието на Ерик Трюфа, Иван Андреев и Димитър Бодуров)
05. Dad’s Portrait / Портретът на татко (с участието на Аса Карсън)
06. Infusion / Вливане (с участието на Димитър Бодуров)
07. I Fly Forward / Летя нататък (с участието на Мерлин Еторе)
08. Silent Song / Мълчана песен (с участието на Рут Майер)
09. The Technique of Ecstasy / Техника на екстаза (с участието на Мину Синелу)
10. We’ll Stay In Touch / Пак ще се чуем ( с участието на Иван Андреев и Авигея)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови