Стефан Данаилов празнува 75 г. днес, 700 гости ще го поздравят в Народния театър

ОFFNews 09 декември 2017 в 08:00 5784 0

Кадър от Инспекторът и нощта

Стефан Данаилов днес навършва 75 години. 

Дом на неговия грандиозен юбилей ще бъде Народният театър. В 19,30 часа се очаква да дойдат близо 700 гости, сред които президентът Румен Радев, лидерът на ПЕС Сергей Станишев и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ, също ще поздравят Ламбо за 75-тата му годишнина.

Програмата на юбилея е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

По време на празника ще бъде и официалното представяне на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ със съавтор журналиста Георги Тошев.

Сергей Станишев разкри какъв ще бъде подаръкът му за актьора - той ще подари на Мастъра портрет.

От дни в градинката пред театъра има специална изложба, посветена на Ламбо в 32 кадъра. Снимките в нея са селекция на Георги Тошев. Някои са от илюстративния материал към книгата „Романът на моя живот“, а голяма част от тях са кадри от филмови ленти и се публикуват за първи път – предоставени са от личния архив на актьора и от Българска национална филмотека.

Кино "Одеон" пък ще чества рождения ден на Ламбо през целия декември, прожектирайки 10 негови филма. Сред тях са първите му участия в „Следите остават“ и „Инспекторът и нощта“, ще бъдат излъчени и хитове като „Дами канят“ и пълната версия на екранизацията на „Иван Кондарев“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови