Ламбо на 75 г. - хитовете му в "Одеон", портрети пред Народния

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2017 в 09:55 5355 0

Снимка Кадър от Инспекторът и нощта

Изложба с непознати портрети на Стефан Данаилов пред Народния театър "Иван Вазов", която ще бъде открита на 1 декември, е само част от събитията, посветени на 75-я рожден ден на обичания актьор. 

Експозицията ще представи 32 пана, които ще припомнят участието на Стефан Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като „Следите остават“, „Инспекторът и нощта“, „Морето“, „Понеделник сутрин“, „Князът“, „Черните ангели“, „Топло“, „Иван Кондарев“, „Юлия Вревска”, „Търновската царица“, „Дами канят“, сериалите „На всеки километър“, „Фамилията“. 

Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга „Романът на моя живот“, на която той е съавтор със Стефан Данаилов. Голяма част от снимките са кадри от филмовите ленти и се публикуват за първи път – предоставени са от личния архив на актьора и от Българска национална филмотека.

На 4 декември от 18,30 ч. в кино „Одеон“ е предпремиерата на документалния филм за Стефан Данаилов „Монолог“ със сценаристи Георги Тошев и Ема Константинова.

Филмът представя днешния ден на известния актьор и припомня някои от най-известните му роли в киното. Във филма са включени кадри и фотографии от личния архив на Стефан Данаилов и фонда на БНФ. Сред тях отново има ценни документални кадри, които са заснети през 60-те и 70-те години по време на снимките на „На всеки километър“, „Иван Кондарев“ и други филми, превърнали се в класика.

В края на представянето ще бъдат изложени от издателство Книгомания първите 100 екземпляра от автобиографичната книга „Романът на моя живот“.

През целия декември в кино „Одеон“ ще тече ретроспектива от филми, избрани от самия Стефан Данаилов. Сред тях са първите му участия в „Следите остават“ и „Инспекторът и нощта“, ще бъдат излъчени и хитове като „Дами канят“ и пълната версия на екранизацията на „Иван Кондарев“.

Входът е свободен. 

На 9 декември, рожденият ден на Ламбо, в Народен театър „Иван Вазов“ е официалното представяне на автобиографичната книга на Стефан Данаилов „Романът на моя живот“ със съавтор Георги Тошев.

На събитието се очаква да присъстват много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ. Програмата е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

bTV ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев „Различният“, посветен на големия актьор, в поредицата „НепознатиТЕ“. 

БНТ пък подарява на зрителите си 5 филма със Стефан Данаилов - Търновската царица - 25 ноември, Иван Кондарев - 29 ноември, Дами канят - 9 декември, Морето - 15 декември и На всеки километър /епизод/- 21 декември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X