Официалната музика на новия "Star Wars" в Китай е... поп парче (видео)

OFFNews 08 януари 2016 в 18:55 5857 0

Снимка Lucasfilm / LuHan Studio

Кадър от клипа.

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" ще започне да се излъчва по кината в Китай от тази седмица, като рекламната кампания в страната тече с пълна сила, пише "Уайърд".

Рекламният похват, който е избрала "Лукасфилм" обаче е малко по-различен от този, който бе избран за останалата част от света.

Докато на Запад хората бяха бомбардирани с традиционни маркетингови способи, всевъзможни продукти и безсрамна заигравка с носталгията им, то пълненето на салоните в Поднебесното царство изисква различна стратегия, която в случая е поп песен, нямаща почти нищо общо със сюжета на лентата, изпълнена от бивш член на бой банда.

Парчето се казва "Вътрешната сила" и се изпълнява от 25-годишния Люхан, познат от времето, когато бе част от китайско-корейската група Ексо (EXO). "Дисни" иска сериозно да наблегне на клипа и песента, които ще бъдат пуснати по националните телевизии, популярните онлайн видео платформи, в кината като реклама преди останалите прожекции и т.н.

Песента не е голяма работа дори по китайските културни стандарти, пишат от изданието. Тя е странна смес от мандопоп - поп музика, изпълнявана на езика "мандарин", който официално се говори в Китай - и дъбстеп мотиви, като от време на време се чуват разни неща на английски.

Западняците лесно можем да погледнем с насмешка на опита за реклама, но не бива да подценяваме колко точно известен е Люхан в региона. Откакто се отцепи от Ексо през 2014 г., певецът е една от най-големите звезди с многобройни първи места в различни конкурси. Последователите му в Weibo (китайската версия на Туитър и Тъмблър взети заедно) са над 12 милиона, а преди време той влезе в рекордите на Гинес за най-много получени коментари под публикация - 13 163 859. (постът бе за Манчестър Юнайтед)

Китай си няма дългогодишна фен база на "Междузвездни войни" както на запад - оригиналната трилогия бе официално пусната по кината там през юни 2015 г. Така че носталгията отпада от рекламната картинка. Ако "Лукасфилм" иска да пласира сагата сред огромната публика в страната, трябва да го направи, като използва нещо добре познато сред хората - като Люхан.

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" излиза по кината в Китай на 9 януари, като се очаква да подобри така или иначе рекордния финансов приход на филма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови