Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лукас: "Дисни" не са бели поробители, извинявам се

ОFFNews 04 януари 2016 в 19:47 4395 3

Снимка spyhollywood.com

Джордж Лукас се извини за "много неподходящата си аналогия", след като сравни "Дисни" с "бели поробители" в коментар за покупката на правата за снимане на филми по вселената на "Междузвездни войни", съобщи "Гардиън".

Преди време в интервю за американска телевизия режисьорът критикува ретро стила, в който новият епизод на сагата бе заснет, след като компанията отказа всички идеи на създателя на поредицата за "Силата се пробужда" и другите продължения.

Сега Лукас върна назад думите си, че е продал своите "деца... на белите поробители, които ги взеха". 

"Рядко правя съобщения, за да изясня своите чувства, но смятам, че е важно да стане ясно, че се радвам, че "Дисни" взе марката и филмът се развива в такива вълнуващи посоки в киното, телевизията и увеселителните паркове", написа режисьорът.

Той добави, че е поразен от рекордния успех на лентата и много се гордее с режисьора Дж.Дж. Ейбръмс и продуцента Кейтлийн Кенеди.

"Те ("Дисни") искаха ретро филм. На мен това не ми хареса, винаги съм се стремял да има нови неща, планети, кораби. Те също така не бяха много ентусиазирани да участвам в проекта, но дори да ме бяха включили, сигурно само щях да създавам проблеми, защото нямаше да правят това, което на мен ми се ще. А аз вече нямам необходимия контрол, за да го върша, само ще мога да преча на нещата. Затова казах, "Добре, аз ще продължа по своя път, а те по техния", каза преди време Лукас.

Режисьорът продаде своята компания "Лукасфилм" на "Дисни" през 2012 г. за малко над 4 милиарда долара. Филмовата компания засега има планове за още 2 филма по "Междузвездни войни" и 3 антологии, които ще се развиват във вселената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews