Лукас: Режисьорите в СССР имаха повече творческа свобода от мен

OFFNews 06 януари 2016 в 20:33 9240 17

Джордж Лукас с Йода.

Според Джордж Лукас режисьорите в Съветския съюз едно време са имали повече творческа свобода отколкото той, докато е снимал филмите си.

"Познавах много руски кинаджии и те имаха много повече творческа свобода, отколкото аз. Всичко, което трябваше да правят, е да внимават да не критикуват правителството. Иначе можеха да вършат каквото си поискат, докато аз трябваше да се придържам към много строга линия комерсиализъм".

Това коментира той пред предаването на Чарли Роуз по Коледа, откъси от което започнаха да се обсъждат в мрежата едва тези дни.

"Една от причините да се пенсионирам бе, за да мога да правя филми, които не са популярни. Защото в света, в който живеем, в системата на тази огромна филмова индустрия, която сами създадохме - не можеш да губиш пари. И затова ти се налага, принуден си да изкарваш определен тип пари.

И тогава в разговорите си с хората - когато Русия още беше Съюз на съветските социалистически републики, - те ми казваха: " Не се ли радваш, че си в Америка?", а аз отвръщах - "Ами, много руски филмови творци имат далеч повече свобода от мен", допълва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!