НДК открива ново пространство за култура на мястото на бивш нощен клуб

OFFNews 17 май 2017 в 13:31 8229 1

НДК открива още едно ново арт-пространство. То ще се казва „42“ и ще обогати палитрата от нови места, които Дворецът създаде през последните две години.

Зала „42“ е продължение на политиката и новата визия за развитие на НДК, заради които се появиха любимите вече на всички Литературен клуб „Перото“, Театър Азарян, ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс и изцяло обновеното кино „Люмиер Лидл“.

Залата е мултифункционална, с капацитет до 350 човека и с уникална мини-сцена. Тя е подходяща за широк спектър от културни събития – концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за лекции и обучения.

Мястото съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации в реорганизиране на пространството за всякакви формати.

Зала 42 има външен вход, който се намира от страната на едно от знаковите места за срещи в София – пилоните откъм бул. „Витоша” (на мястото на клуб "Рубаят").

„За образования и четящ човек „42” е един от отговорите на въпроса „за живота, вселената и всичко останало“. Нарекохме новата си зала „42”, защото не виждаме смисъл в съществуването без култура и изкуство”, казва изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови