Ицо Хазарта за хазартното си участие в партиен митинг-концерт: моите извинения

OFFNews 26 октомври 2019 в 17:26 70499 4

Снимка Фейсбук

Участието на топ-рапъра Ицо Хазарта в партиен митинг-концерт сюрпризира тежко голяма част от феновете му и той се видя принуден в предизборния ден за размисъл да сподели своята версия за онова включване.

Статусът му във Фейсбук предизвика лавина от коментари от „Осанна“ до „Разпни го“, стотици го оправдават или громят заради изпълненията му на сцената с плакатите и логото на съответната политическа сила. „Не знам кое е по-тъпо – участието му или това обяснение“, пише един от коментиращите.

Във вербалните междуособици под признанието на Хазарта се вихрят и присъди като „либерал-терорист“, „марш в Мацква!“, „трол, в Сибир!“ и прочие остроти. Не липсват и добронамерени съвети като „аз ако бях на твое място, щях просто да си тръгна, виждайки паното на сцената“. Поради съображения с изборните правила и не само с тях, се въздържаме да публикуваме и други по-пикантни коментари. Разбира се, припомня му се и онова знаково интервю с Нойзи, публикувано в OFFNews неотдавна, и как с този концерт се е самозаплюл.

Ето ги и размишленията на Хазарта, и извиненията му към разочарованите, доверени от него в деня за размисъл:

"Днес наистина се оказа ден за размисъл.

През последните месеци отказах десетки предложения за предизборни концерти от кого ли не – управляващи, бивши управляващи и кандидати за такива. Причината е една – не намирам между тях никого, когото да харесвам или да подкрепя. Пак тези същите ми предлагаха и да ставам общински съветник. Пак отказах.

Последният ни концерт в Самоков беше преди десетина години. Миналата седмица от една рекламна агенция се обадиха с предложение – казаха ми така: „Направихме проучване между младите хора в Самоков с цел да разберем кой изпълнител биха искали да видят на живо на 24 октомври. Отговорът на повечето от тях беше - Ицо Хазарта.

Съгласен ли си да изпееш няколко песни на площада?“ Отвърнах: „Да, но при условие, че няма да агитирам за никого и няма да бъда спряган като симпатизант на каквато и да е политическа идея.“ Съгласиха се, отидох, пях, благодарих на хората и си тръгнах. Като изпълнител, за мен такъв концерт е единствената възможност да отида да пея в подобно малко и бедно градче. Вероятно следващото запитване оттам ще дойде след още десет години.

Немалко свестни и интелигентни хора писаха във фейсбук, че съм се продал. Христо Комарницки например е писал, че за кинти духам яко, както и че трябвало от Пик да ме вземат да пея в подкрепа на Гешев. Nikolay Hadjigenov - Николай Хаджигенов също е изказал доста негативно мнение за мен.

Г-н Комарницки, г-н Хаджигенов, не съм занимавал обществото с тези подробности, но държа да знаете, че аз си патя точно както и вие, от същите гадове и продажници – и в журналистиката, и не само там, за жалост...Вие прекрасно знаете моите политически пристрастия. Години наред аз, както и стотици хиляди други като мен, стоя и наблюдавам нестихващата глупост на онези, които имат политическата ми подкрепа. С огромни усилия се въздържам и не коментирам тази тема, особено днес. Смятам обаче, че отношението на читави хора като вас към ваш съмишленик като мен е една от причините за резултата, на който ще имаме възможността да се порадваме в неделя вечер.

Бих искал да поднеса моите извинения към всеки, почувствал се разочарован от моето решение да пея в един – единствен концерт, па макар и без да правя каквато и да е агитация на него".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

5

Kristiano789

28.10 2019 в 14:52

Защо се нахвърляте върху момчето? Дал е много точно и разумно обяснение на ситуацията. И той е последният, който е виновен за ситуацията в страната ни. Вслушвайте се повече в песните му. Има много тъжна истина в тях.

10372

3

elbarbudo

27.10 2019 в 05:34

Комарницки съди по себе си, а аятолах хаджигенов си мечтае за шериат.

12860

2

newfoundland

26.10 2019 в 21:30

Не ви е виновен Ицо за качеството на родните политици, а успелите у нас ги мразят по условие.

12284

1

ДидоВъТъ

26.10 2019 в 18:25

Предпоследното изречение е опис на ставащото през последните близо 30 г.
Поздрави от ВъТъ,Ицо.
 
X

Предизборно със Светльо Витков