Хитреци: Надстрояват "Маринела" след работно време

OFFNews 26 август 2016 в 12:10 15029 4

Снимка БГНЕС

Държавата и собствениците на хотел "Маринела", бившия "Японски", продължават да се надлъгват за надстрояването му.

Инспекторите от строителния контрол още през април установиха, че градежът се прави без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строителството. ДНСК издаде заповед за надстрояването, но вече на няколко пъти установяват, че собствениците изобщо не се съобразяват с предписанията.

Вчера при извършена поредна проверка инспекторите са установили, че в 17.30 часа на строежа са се явили четирима работници на фирма изпълнител на отоплителна и вентилационна инсталации.

Чиновниците на ДНСК са били на мястото и по-рано през деня. Тя установила, че по време на обичайното работно време на обекта не е имало механизация и работници.

Работниците и фирмата изпълнител ще бъдат санкционирани от ДНСК за неизпълнение на заповедта за спиране на строежа, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От ведомството уточниха, че заради системното неизпълнение на заповедта служители на ДНСК ще продължат ежедневно извършват проверки на строежа. Инспекциите вече са съвместни с органите на Главна инспекция по труда и Министерството на вътрешните работи.

Установени са нарушения и на трудовото законодателство от органите на ГИТ, за което нарушителите също ще бъдат глобени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

26.08 2016 в 16:50

Поредният пример за липсата на държава. Къде е фадънкова, има ли главен архитект този град, защо не е спрян този строеж? Малко ли ви бяха палмите, че и без маймуни? Как е възможно някой да си прави каквото иска, без да се съобразява с правила и закони? Има ли изобщо закони или има само за тези като мен? Ами да се обадим на Най-Великия Изпълнител На Дузпи - ега той направи нещо. Повръща ми се от тези безобразия.

Поздрав!

14057

3

morkoff

26.08 2016 в 15:25

На тоя бетонен пенис каквото и да му сложат все на нищо няма да прилича.

12130

2

ds

26.08 2016 в 13:52

направо да им зачислят по 1 служител от ДНСК и инспекцията на труда, какво ще ходят всеки ден там, смешна държава сме. омръзна ми да чета за тия двамата

11866

1

кумчо вълчо

26.08 2016 в 12:31

селските тарикати Вълчо и Маринка Арабадиеви няма да мирясят докато не направят този хотел по своя чалгарски вкус. Да турят отпред и една кебапчийница с миризма на гранлясало олио, една сцена за "поп-фолк" ив всичко ще си дойде на мястото

 
X

Да помогнем на украинските деца!