От хотел "Маринела" твърдят, че надстрояването е законно

ОFFNews 08 май 2016 в 16:59 6069 1

Снимка Тодор Кръстев

Хотел „Маринела“ твърди, че надстрояването на комплекса е законно.

Оттам изпратиха отговор на съобщението на Министерство на регионалното развитие, че надстрояването на хотела се извършва с неизрядни документи и се спира.

По-рано днес стана ясно, че проверяващите са констатирали, че строителството се извършва, без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

От "Маринела" признаха, че наистина е извършена проверка от ДНСК в периода 27 -28 април и е създаден констативен акт, отразяващ наличната строителна документация на обекта, съобщава "Топ новини".

Ето какво гласи отговорът на "Маринела":

В действителност е извършена проверка от ДНСК в периода 27 -28 април 2016 година на територията на строителния обект, като за целта е създаден констативен акт, отразяващ наличната строителна документация на обекта.

Заявяваме, че Дружеството разполага с цялата техническа документация, необходима съгласно всички нормативни изисквания за нормалното протичане на строителния процес на този етап.

С оглед на започналата процедурата, Дружеството ще предостави на компетентните органи изискваната от тях документация в определените срокове, доказваща законосъобразността на строежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови