Държавата не успява да се справи с незаконното надстрояване на "Маринела"

OFFNews 18 август 2016 в 21:17 5774 3

Нова проверка на Дирекцията за национален строителен контрол отново констатира продължаващото незаконно надстрояване на хотел "Маринела София", собственост на Ветко Арабаджиев. 

За пореден път е констатирано продължаващото нарушаване на заповедта за спиране на строежа и по случая е съставен протокол.

При последната проверка е установено, че строежът вече е захранен с електроенергия.

До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя ДНСК ще изпрати покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

От регионалното министерство обещават, че ако строежът продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, като при необходимост ще бъдат ангажирани Министерството на вътрешните работи и Главната инспекция по труда.

При проверка през април инспекторите от строителния контрол установиха, че строителството се извършва, без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа.

В средата на май ДНСК издаде заповед за спиране на строежа. При проверка на 6 и на 30 юни обаче проверка установила, че надстрояването на хотела продължава въпреки забраната.

Последната проверка, която отново установи, че строежът продължава, беше от края на юли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

2

66

18.08 2016 в 22:24

Коя държава ?

16193

1

SC

18.08 2016 в 22:06

Жалко, че хотела няма самосъзнание. Досега да си беше направил харакири. Така поне щеше да лиши мутрата от плиткоумните ѝ проекти.