Габровският театър с три представления в етнографския музей Етър

OFFNews 04 септември 2020 в 09:45 2100 0

С тридневен театрален маратон Габровският драматичен театър кани публиката на откритата сцена в РЕМО „Етър“ на 5, 6 и 7 септември 2020 г. Спектаклите, включени в цикъла „Театър под звездите“ са едни от най-новите в репертоара на трупата, чиито премиери се състояха през юни и юли месец тази година. Началният час на представленията в трите дни е 20.00 часа.

Постановката „Руски вечери с револвери“ на режисьора Петринел Гочев може да гледате на 5 септември. Създадена е по едноактните комедии на А. П. Чехов „Мечка“ и „Предложение“, като е включен текст от разказа „Писмо“ на Василий Шукшин. Участват актьорите Надежда Петкова, Таня Йоргова, Петко Петков и Стоян Руменин, с участието на Гинка Дичева.

Ще видите какво се случва с любовта когато срещне дребнавата настойчивост на спора. Героите попадат в противоречие със самите себе си, но желанието им да отстояват позициите си замъглява кое е важното в живота. Чехов, както и Шукшин майсторски разкриват променливата човешка природа, разкъсана между намерение и действие. А режисьорският прочит на Петринел Гочев ясно ще ви покаже как улисани в дребнотемие хората загърбват истинската си същност и пропускат възможностите, които животът им предоставя.

Последният спектакъл на режисьора Васил Дуев и габровската трупа - „Лейтенат Густл. Да обичаш живота!“, може да гледате на 6 септември. Васил Дуев е автор на сценичната адаптация на новелата „Лейтенант Густл“ на австрийския писател и драматург Артур Шницлер. Участват актьорите Любен Попов, Магдалена Славчева, Адриана Димова, Тони Христова и Найден Банчевски. Хореографията в спектакъла е направена от Магдалена Славчева и Найден Банчевски.

„Лейтенант Густл. Да обичаш живота“ е екзистенциално надсмиване спрямо амбициите ни, покана за философско преосмисляне на обърканите ни мисли, подменените ни представи за чест, дълг, достойнство, смисъл и истина. Ще се пренесете във Виена от началото на ХХ век, а Васил Дуев ще ви накара да се вгледате в света около вас и света във вас, да разграничите желанията от амбициите. Ще ви постави пред везните на пропуснатите възможности и ще ви покаже как границите, които си налагаме, ни ограничават от самия живот, от радостта да опознаем собствената си природа и свободата да бъдем себе си.

Театралното предложение за 7 септември е за представлението „Руски вечери с микроскоп“ на режисьора Петринел Гочев. Направено е по едноактната комедия „Юбилей“ от А. П. Чехов в съчетание с разказите „Селски жители“ и „Микроскоп“ от Василий Шукшин. Участват актьорите Надежда Петкова, Таня Йоргова, Поля Йорданова, Стоян Руменин и Петко Петков.

Ще се срещнете с упоритата решителност на героите да отстояват намеренията си. Случващото се на сцената е амалгама от страсти, суета, самовлюбеност и амбициозност, често подсилени от самоувереността на човешкото незнание. Представление, в което като под микроскоп ще видите взаимоотношенията между хората, собствената им слабост и адаптивност към промяна, измамното им надхитряване в опит да постигнат целите си.

Билети може да закупите от касата на габровския театър или онлайн https://bit.ly/2EVMDil за трите постановки от цикъла „Театър под звездите“, както и поотделно: за „Руски вечери с револвери“ - https://bit.ly/3gT64FR; за „Лейтенант Густл. Да обичаш живота“ - https://bit.ly/3bvVp36; за „Руски вечери с микроскоп“ - https://bit.ly/3lGJFPX.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови