Филмът "Никой" е сред акцентите на фестивала "So Independent"

ОFFNews 31 октомври 2016 в 14:09 5578 0

Кадър от филма Никой.

Фестивалът за независимо кино "So Independent" продължава с прожекциите си в София, представяйки тази вече пореден акцент от програмата си - "Никой" на режисьора Андрей Андонов, тази вечер от 18:30 часа в кино "Одеон".

Българската продукция е история за млада психоложка, която наскоро е загубила баща си. Вера живее в неговата къща в Родопите. Тони, нейният годеник, и Таня, много близка приятелка от детството, я изненадват, пристигайки на гости при нея. Междувременно се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е заможен скулптор, който е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи нейната. В ролите: Гергана Плетньова, Силвия Петкова, Стоян Радев, Кристиян Милатинов, Йорданка Ангелова

От 20:00 часа в кино „Люмиер” можете да гледате филма „Големият залог” на режисьора Адам Маккей и с повече от звезден актьорски състав: Раян Гослинг, Крисчън Бейл и Брад Пит.

Когато четирима аутсайдери виждат това, което големите банки, медии и правителство отказват да видят, а именно - глобалният срив на икономиката, те създават идеята за „Големият залог“. Тяхната смела инвестиция ни разкрива тъмната част на модерното банково дело, където трябва да подозираме всеки и всичко.

„Използвайки книгата на Майкъл Луис като източник, Адам Маккей превръща своя гняв в нещо рядко опитвано в Холивуд, да не говорим за направено успешно: комедия относно истинска трагедия.“, пише за филм Герш Кунцман от Ню Йорк Дейли Нюз.

За всички, които не са успели да видят на откриването „Първият понеделник на май” на режисьора Андрю Роси – днес от 20:30, в кино "Одеон" ще имате тази възможност.

Очаква ви уникално документално преживяване с подготовката на "Met Gala 2015" – едно от най-престижните събития в света на изкуството и модата. Посветен на Китай, този уникален „бал” е предшестван от огромна работа, за която разказва главният редактор на Vogue Ана Уинтур. За връзката между Китай и западната култура, изкуството и модата говорят дизайнерски светила, като Карл Лагерфелд, Джон Галиано и Жан-Пол Готие, както и икони от света на киното и шоубизнеса, като Уон Каруай и Баз Лурман, Риана и Сара Джесика Паркър.

От 21:00 часа в Дома на киното за почитателите на музиката и киното е филма „Кръстопът 48”( продукция между Израел, Германия и САЩ) на режисьора Уди Алони.

Карим води безцелен живот между временни занимания и кисне с приятели в престъпното гето на град Лайд. Семейна трагедия го сближава с приятелката му, певица и го мотивира да направи нещо повече с живота си. Карим и групата му ще трябва да се изправят срещу еврейски рапъри-националисти и проблеми с приятели наркодилъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews